ПДП са великим бројем грађана широм Српске

Партија демократског прогреса јуче је одржала неколико предизборних митинга.

Партија Демократског Прогреса 28.09.2016 | 11:54
ПДП са великим бројем грађана широм Српске
ЧАЈНИЧЕ



Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак, посјетио је данас Општински одбор Партије демократског прогреса у Чајничу, гдје је разговарао са локалним члановима партије о предстојећим изборима.

Изразио је задовољство новим руководством партије, које је ојачало страначки кадар, дигло углед партије и подмладили листу кандидата за одборнике.

Препознао је амбицију, подржану планом и програмом, са јасно одређеним циљевима, који се огледају у томе да ПДП жели најмање 2 одборничка мјеста.

Током посјете обишао ЈУ дјечији вртић "Бајка" којим годинама успјешно руководи кадар Партије демократског прогреса.

Вељко Андрић, предсједник општинског одбора, изразио је задовољство посјетом потпредсједника партије, и истакао важност посјете једног министра источном дијелу Републике Српске.

ТЕСЛИЋ


У кино дворани у Теслићу, одржан је централни предизборни скуп Партије демократког прогреса на којем су се, пред пуном двораном, уз слоган „Теслић може боље“ представили кандидати на локалним изборима за скупштину општине.

Скупу се обратио и предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић позивајући грађане да изађу на изборе и бирају промјене.

Кандидати су представили своје програме и обећали грађанима конкретна рјешења за проблеме који их муче, а не празна обећања. Пред кандидатима је велики посао и велика одговорност, али овакав одзив на трибину им даје мотивацију да наставе са борбом за развој Теслића.

Изузетна посјећеност трибине обећава успијех Партије демократског прогреса на локалним изборима и показује да су грађани одлучни да мијењају постојеће стање.

ЛОПАРЕ

Партија демократског прогреса /ПДП/ одржала је централну предизборну трибину у Лопарама на коме је присуствовао почасни предсједник ПДП који је српски члан предсједништва БиХ Младен Иванић. Предизборној трибини присуствовало је око 400 чланова и симпатизера ове странке који су сигуран показатељ да ће ПДП у овој локалној заједници и у наредном периоду бити неизоставан чинилац локалне власти.

На трибини су представљени програм рада ПДП, кандидати са одборничке листе као и кандидат Савеза за Лопаре за начелника општине Лопаре Радо Савић.

Предсједник Општинског одбора /ОО/ ПДП и носилац одборничке листе кандидата за одборнике у Скупштини Лопара Миленко Ристић поручио је да су грађани препознали добар досадашњи рад и то потврдили вечерашњим присуством.

„ПДП заједно са СДС на челу ове локалне заједно је већ осам година. Захваљујући ПДП као чврстог чиниоца власти који је осигурао сигурност и стабилност, ова локална заједница се развијала у свим својим сегментима што је народ препознао“, рекао је Ристић.

„Увјерен сам да ћемо након локалних избора бити дио скупштинске већине и доносити одлуке које су од интереса за све грађане општине Лопаре“, поручио је Ристић.

„Очекујем одличан изборни резултат и побједу Савеза за Лопаре, јер су заједно у претходном периоду направили добре резултате“, поручио је Иванић и овом приликом се захвалио грађанима Лопара који су на изборима 2014. године препознали значај политике ПДП и пружили подршку његовој кандидатури за српског члана предсједништва БиХ. Он је истакао да ПДП нуди стабилност, развој и економију.

На предизборном скупу се обратио кандидат Савеза за Лопаре за начелника општине Радо Савић рекао је да је ПДП био поуздан и сигуран партнер у локалној власти. „Наши кандидати су снажни и заједно ћемо наставити изграђивати Лопаре након изборне побједе 2. октобра“, рекао је Савић.

УГЉЕВИК



Општински одбор ПДП-а Угљевик ломљењем славског колача у присуству чланова, симпатизера и званичника странке обиљежио је крсну славу – Крстовдан.

Слављу је присуствовао почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић који је након резања славског колача честитао крсну славу члановима и симпатизерима, те рекао да ће након локалних избора ПДП добити још већи значај и велику подршку грађана Угљевика.

„Очекујем да ће ПДП након локалних избора бити снага која ће одлучивати којим ће правцем Угљевик даље ићи“, рекао је Иванић новинарима. Он је изразио увјерење да ће кандидати ПДП за одборнике СО Угљевикк добити велику подршку Угљевичана.

Крсну славу честитао је носилац листе ПДП-а за Скупштину општине Угљевик Драгомир Бато Секулић и истакао је да млади људи прилазе нашој партији и да је евидентно да је ПДП у успону.

„Поносам сам што могу истаћи да је ПДП у успону и да је то тренд широм Републике Српске. Овдје у Угљевику смо заједно са начелником Василијем Перићем радили и градили. Присуством у великом броју на слави партије и на нашим предизборним скуповима народ Угљевика показује да је препознао партију која ће и даље чинити окосницу власти“, рекао је Секулић.

ГРАДИШКА



Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је вечерас на предизборном скупу ове партије у Мјесној заједници Брезик Ламинци код Градишке да је ПДП показао како се на прави начин води предизборна кампања, јер су грађани те општине поручили да чврсто стоје уз ПДП и кандидата Савеза за Градишку за начелника општине Зорана Латиновића.

"Градишка је бастион ПДП-а и Савеза за промјене и политички противници немају шта да траже на избориома 2. октобра у овој општини", рекао је Бореновић.

Он је истакао да очекује побједу на изборима, што ће омогућити да Градишка постане још јачи град.

Носилац одборничке листе ПДП-а за Скупштину општине Градишка Милан Шврака рекао је да су грађини Брезик Ламинаца и цијеле општине Градишка препознали ПДП као сигурног партнера.

"Очекујемо добар изборни резултата ПДП-а, а то нам је потребно како би све оно што грађани траже од нас могли да испунимо у наредне четири године", рекао је Шврака.

Латиновић је истакао да је у протекле четири године стабилизован буџет општине Градишка и да су реализовани значајни инфраструктурни пројекти, што је добар темељ за наставак развоја општине.

Он је рекао да очекује сигурну изборну побједу "Савеза за Градишку" и да ће странке које чине тај савез на изборима освојити већину и у локалном парламенту, како би Градишка у наредне четири године имала стабилност и могла да реализује зацртане стратешке циљеве.

КАЛИНОВИК



Кандидат Савеза за промјене за начелника општине Калиновик Слободан Ђорем /СДС/ поручио је вечерас да ће се, уколико му грађани дају повјерење, фокусирати на изналажење нових радних мјеста и задржавање младих да не напуштају Калиновик.

"Уколико ми грађани дају повјерење, од општинског буџета бих направио развојни, а не потрошачки. Реализовао бих низ пројеката у области пољопривреде, инфраструктуре, дрвне индустрије и друго", поручио је Ђорем.

Он је рекао да овај градић пропада економски, демографски и у сваком другом смислу и поред огромних ресурса којима располаже. Постојећа политичка ситуација, каже, води у амбис и треба је мијењати.

Према његовим ријечима, 95 одсто младих у Калиновику жели да напусти то мјесто јер немају перспективе, радних мјеста и не могу да заснују породице јер немају ни минумум економске сигурности.

"Структура становништва све више и више постаје старачка и радно неспособна", нагласио је Ђорем.

Он сматра да актуелна власт у Калиновику није реализовала ниједан развојни пројекат, изузев неких ситних, малих козметичких пројеката, од којих становништво нема никакве економске користи.

Носилац одборничке листе ПДП-а на локалним изборима за Скупштину општине Калиновик Драган Бањанин рекао је да очекује да ова странка на предстојећим локалним изборима освоји два одборничка мјеста у локалном парламенту.

Према његовим ријечима, у врху приоритета ПДП-а на подручју Калиновика јесте запошљавање чиме би био спријечен одлазак младих са подручја општине.

"Велику пажњу посветићемо и развоју пољопривреде, јер се на овим просторима може живјети од тог ресурса. Наши циљеви су и смањење трошкове општинске администрације и криминала на подручју општине", нагласио је Бањанин.

ДЕРВЕНТА


Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је вечерас да је ПДП у Дервенти увијек био јак и да очекује да ова странка понови изборни резултат од претходних избора и освоји најмање четири одборничка мјеста.

"Ово је једна од првих општина гдје смо договорили сарадњу унутар Савеза за промјене, што показује да се ради о искреној сарадњи ПДП-а и СДС-а, али и осталих чланица савеза. Наде Планинчевић је будући начелник и има стопостотну подршку ПДП-а да води општину, вјерујемо у добром правцу", рекао је новинарима Бореновић, који је вечерас присуствовао централној трибини Општинског одбора ПДП-а Дервента.

Носилац одборничке листе ПДП-а Дервента Милан Ђукић рекао је да је партија дала значајан печат развоју општине и да очекује добар изборни резултат.

"Програм је увијек базиран на економију, више радних мјеста, инфраструктуру, издвајање најмање шест одсто буџета за подстицаје у пољопривреди, стварање фонда `треће дијете`, на уштедама, смањењу плата општинским функционерима за 20 одсто, те објављивање на интернету свих плаћања из буџета већих од 500 КМ", рекао је Ђукић.

Заједнички кандидат Савеза за промјене за начелника општине Наде Планинчевић рекао је да је вечерашња трибина потврда побједе у Дервенти.

"Јасно смо дефинисали политику, урадили квалитетну анализу стања и имамо рјешења за све проблеме. Желимо да Дервентом влада скупштина и народ, а не СНСД и Милорад Симић", рекао је Планинчевић новинарима.

Трибини су присуствовали представници чланица Савеза за промјене на локалном нивоу.

Главни изборни штаб, ПДП-а

Коментари / 0

Оставите коментар