Бањалука: Овацијама поздравили побједнике

Централна трибина бањалучког Савеза за промјене одражана је вечерас пред неколико хиљада грађана на тврђави Кастел. Сви присутни су овацијама поздравили заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке Драгана Чавића.

Партија Демократског Прогреса 30.09.2016 | 14:27
Бањалука: Овацијама поздравили побједнике
На бину су изашли сви кандидати странака чланица Савеза за промјене за одборнике у Скупштини града Бањалука. Испред Партије демократског прогреса на овом предизборном скупу говорили су: носилац листе и предсједник градског одбора ПДП Бањалука Зоран Талић, предсједник ПДП Бранислав Бореновић, те почасни предсједник ПДП и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Зоран Талић се окупљеним грађанима обратио сљедећим ријечима: „Драги суграђани, вечерас смо се окупили овдје да пошаљемо јасну поруку да је Драган Чавић нови градоначелник Бањалуке. У задњих осам година, колико сам одборник у Скупштини града Бањалука ова власт је имала на располагању милијарду и седамсто милиона конвертибилних марака.

Милијарду из буџета, двјеста милиона кредита и пола милијарде поклоњеног и отетог земљишта. То је оно што ми више не смијемо допустити и зато морамо вечерас послати поруку: доста мафији, дајте Бањалуци да живи и да ради! Ми у ПДП смо годину дана радили на програму за бољу Бањалуку, имамо рјешења и за вртиће, и за привреду, и за инвестиције и за здравство и за топлану… Имамо комплетна рјешења, али и усаглашена са будућим градоначелником и са коалиционим партнерима. Изађите драги моји суграђани!

Бирајте ове часне и поштене људе иза мене, младе, искусне и мудре, који могу да буду истинска промјена у граду Бањалуци! Изађимо сви, подржимо овог човјека овдје испред нас, који се показао у привреди, који се показао у политици, човјека који нема мрља у своме животу, бирајмо Драгана Чавића, да имамо новог градоначелника достојанственој Бањалуци!“

Бранислав Бореновић је истакао сљедеће: „Ми смо се окупили унутар Савеза за промјене зато што смо искрени и спремни да заједно са Драганом Чавићем градимо бољу Бањалуку, јер хоћемо другог октобра да кажемо: не мафија, да живот! Зато ће Драган побиједити у Бањалуци…

Драган ће радити и за дјецу, и за борце, и за пензионере, и за запослене, и за незапослене, за цијелу Бањалуку, зато што ће бити градоначелник Бањалуке, а не приватног села. Хајде да ова три дана искористимо, да однесемо најважнију побједу, побједу од које зависи будућност Бањалуке, али и будућност Републике Српске! Ја сам убијеђен након овог величанственог скупа, гдје су дошли грађани Бањалуке који живе овдје, а не да ју окупирају аутобусима, као што су данас радили у дворани Борик тамо ови из СНСД-а, који се боје свог народа, који се боје Бањалуке. Зато вам честитам и идемо да побиједимо!“

Младен Иванић је у свом говору рекао: „Хвала вам свима што сте дошли, хвала вам што подржавате Савез за промјене, хвала вам што подржавате Драгана Чавића. Народ обично каже: што бих ишао гласати? Мој глас не вриједи… Сваки глас вриједи. Прије двије године ја сам имао триста петнаест хиљада гласова, а госпођа Цвијановић је имала око триста пет хиљада. Да је пет хиљада људи од шесто тридесет хиљада гласало другачије, био би другачији резултат. И данас је у Бањалуци тешка битка. Ја знам да ће Драган побиједити, али бих ја волио да он у Бањалуци растури.

Зато тражим од вас, зато тражим од свих људи који су прије двије године гласали за мене, да сада гласају за Драгана. Зато тражим од вас да искористите ова два, три дана, да свако убиједи барем још по једног човјека да гласа, да наша побједа буде убједљива. Бањалука то треба. Зашто Драган? Јесте мало старији од Игора, али је одлучнији, јачи, енергичнији, пуно, пуно искуснији и јачи карактер. Посебно јак карактер. Оно што каже, то и уради. Од Игора је овај град пуно очекивао.

Нешто је био кренуо и сагнуо главу. Он није кандидат града, он је кандидат Милорада Додика и све што је овај радио, он је аминовао. Зато Драган да, а Игор не. Зато подржите и неку од листи странака чланица Савеза за промјене! Наравно, подржите и мој ПДП, зато што га води млад човјек који је свих ових година био симбол отпора власти у Бањалуци! Идемо другог да побиједимо, идемо радити до другог да нам побједа буде убједљива, а онда од Драгана очекујемо да овај град учини бољим.“

ПДП



Коментари / 0

Оставите коментар