Обезбиједио 2.000 радних мјеста

Обезбјеђивање нових радних мјеста један је од приоритетних задатака општинске власти. Теслић је прва општина у Републици Српској која је из властитог буџета, без обзира на врло тешку економску ситуацију у РС, подстакла запошљавње и отварање нових радних мјеста стимулисањем отварања нових производних занимања.

Успјешна Српска 18.02.2019 | 21:13
Обезбиједио 2.000 радних мјеста
За вријеме мандата начелника Милана Миличевића на територији општине Теслић запослено је скоро 2.000 људи више у односу на 2012. годину.

Запосленост у Теслићу је имала тренд опадања у периоду од 2007. до 2012. године. У поменутом периоду запосленост је опала за 11,7% и на територији општине Теслић 2012. године било је запослено 6.083 радника.

Међутим, доласком на чело општине Теслић нове власти предвођене Миланом Миличевићем стање на територији општине драстично се мијења.

Од почетка 2013. године па до 30. новембра 2018. године када је рађен последњи пресјек према подацима Пореске управе Републике Српске, број запослених на територији општине Теслић износио је 7.940.

Све то се постигло захваљујући активним мјерама политике запошљавања које општинска управа Теслић спроводи.

Неке од мјера су: субвенције за запошљавање и самозапошљавање, омогућавање куповине земљишта за привредне капацитете у пословним зонама под повољним условима и роковима плаћања, кроз програме суфинансирања обука радне снаге према исказаним потребама привреде, кроз подршку запошљавању и самозапошљавању у пољопривреди, кроз подршку стипендирању за школовање за дефицитарна занимања, као и кроз приправничке програме.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар