Obezbijedio 2.000 radnih mjesta

Obezbjeđivanje novih radnih mjesta jedan je od prioritetnih zadataka opštinske vlasti. Teslić je prva opština u Republici Srpskoj koja je iz vlastitog budžeta, bez obzira na vrlo tešku ekonomsku situaciju u RS, podstakla zapošljavnje i otvaranje novih radnih mjesta stimulisanjem otvaranja novih proizvodnih zanimanja.

Uspješna Srpska 18.02.2019 | 21:13
Obezbijedio 2.000 radnih mjesta
Za vrijeme mandata načelnika Milana Miličevića na teritoriji opštine Teslić zaposleno je skoro 2.000 ljudi više u odnosu na 2012. godinu.

Zaposlenost u Tesliću je imala trend opadanja u periodu od 2007. do 2012. godine. U pomenutom periodu zaposlenost je opala za 11,7% i na teritoriji opštine Teslić 2012. godine bilo je zaposleno 6.083 radnika.

Međutim, dolaskom na čelo opštine Teslić nove vlasti predvođene Milanom Miličevićem stanje na teritoriji opštine drastično se mijenja.

Od početka 2013. godine pa do 30. novembra 2018. godine kada je rađen poslednji presjek prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, broj zaposlenih na teritoriji opštine Teslić iznosio je 7.940.

Sve to se postiglo zahvaljujući aktivnim mjerama politike zapošljavanja koje opštinska uprava Teslić sprovodi.

Neke od mjera su: subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje, omogućavanje kupovine zemljišta za privredne kapacitete u poslovnim zonama pod povoljnim uslovima i rokovima plaćanja, kroz programe sufinansiranja obuka radne snage prema iskazanim potrebama privrede, kroz podršku zapošljavanju i samozapošljavanju u poljoprivredi, kroz podršku stipendiranju za školovanje za deficitarna zanimanja, kao i kroz pripravničke programe.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar