Хаос у ШГ „Сјемећ“ Рогатица

Док се СНСД-овци отимају око директорске фотељу у предузећу влада прави хаос: радници штрајкују, приватници отпремају грађу, дрвопрерађивачи немају уговоре, камиони са 60 кубика грађе ломе путеве, телефони се дијеле страначким активистима, неисправне и паркиране машине троше и до 1. 000 литара нафте дневно. . .

Успјешна Српска 15.03.2017 | 15:03
Хаос у ШГ „Сјемећ“ Рогатица
У ОО СНСД води се оштра и беспоштедна борба који ће од три кандидата са црвеним партијским књижицама у џепу сједити у удобној фотељи најзначајнијег рогатичког предузећа наредне 4 године: Марко Томовић, кога протежира начелник Рогатице, предсједник ОО и бивши директор „Сјемећа“ Милорад Јагодић, Младен Лакић кога „гура“ брат, иначе директор ХЕ „Вишеград“, бивши предсједник ОО СНСД Вишеград или Небојша Шубара који има подршку радника.

За то вријеме у предузећу влада тотални хаос и расуло, а радници су најавили и трећи по реду штрајк у посљедњих неколико мјесеци уколико им до 25. марта не буде исплаћена плата са доприносима.

Дрвопрерађивачи у јануару нису потписали уговоре за 2017. годину, као што је то уобичајено, па њихови погони немају шта да прерађују, а добар дио запослених је на чекању.

Само неколико њих у фебруару је успјело да потпише уговоре са руководством предузећа, а и то само за наредна три мјесеца. Остали чекају, док се вишемјесечни преговори одвијају не у „Сјемећу“ него у кабинету начелника општине и по рогатичким угоститељским објектима.

Најтежа борба води се око одређивања количина које ће појединачни приватници имати на располагању текуће године.

У међувремену умјесто на лагеру „Сјемећа“ одсјечени балвани депонују се по приватним ливадама. Не отпремају их радници овог јавног предузећа него запослени у приватном предузећу „Иконић комерц“ чији су власници у предизборној кампањи финасијски и на сваки други начин подржавали кандидата СНСД-а Милорада Јагодића за начелника.

На камионе „приколичаре“ „ДММ КОМЕРЦ" ,који одвозе обловину, тврди наш извор из ЈП „Сјемећ“, умјесто максималних 30 кубних метара грађе товари се дупло више, па чак и преко 60 кубика, гдје укупна тежина товара појединих дрвних сортимената може бити већа и од 70 тона. Плус тежина камиона у збиру чине осовинско оптерећење за које нису грађени чак ни магистрални, а камо ли локални путеви.




Информација је лако провјерљива јер се чак и званичне отпремнице пишу на количине дупло веће од дозвољених по једном камиону. Овако невјероватно претоварени камиони  проламају и уништавају путеве којима пролазе и права су опасност за остале учеснике саобраћаја.

Заштићен је једино локални пут у селу Мандре зато што је лично начелник Рогатице и бивши директор „Сјемећа“ Милорад Јагодић забранио да се камиони крећу овим путем, пошто је јесенас асфалтиран на његову иницијативу, као реализација предизборног обећања за подршку на изборима.

"У међувремену у „Сјемећу“ је стигао нови турнус чланова СНСД-а за запошљавање, укључујући и кћерку кандидата за директора Марка Томовића и кандидата за његовог будућег зета, затим шурака (жениног брата) предсједника клуба одборника у СО Рогатица и кандидата за директора Младена Лакића, те рођака потпредсједника СО Рогатица Нинослава Прелића и сина одборника у СО Мише Соколовића."

Ових дана у јавност је процурила и информација из шумског газдинства да теренски радници, њих стотињак, нису у септембру прошле године добили апарате мобилних телефона који их сљедују по уговору са „м:тел“-ом.

Наш извор тврди да оправдано сумња како су те телефоне добили активисти СНСД-а ангажовани на кампањи тадашњег директора „Сјемећа“ и кандидата за начелника, а данашњег начелника Рогатице Милорада Јагодића.

Анонимни извор из јавног предузећа пренио нам је и информацију да је једна неисправна и у кругу „Сјемећа“ паркирана грађевинска радна машина током предизборне кампање „трошила“ и до 1.000 литара нафте дневно!? Барем по налозима за точење горива.

БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Драган

15.03.2017 14:33

Ето, то смо ми. Није ни чудо што нам је како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокај

15.03.2017 14:52

Цовјек постено платио гласацима да узимају дрва. Гласали сте сад цутите и гледајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.03.2017 15:00

Живим на Борикама, сваки дан се мимоилазим са овако натовареним камионим и страхујем хоће ли ме убити балвани. Прије пар седмица баш један овог ДММ комерца се преврнуо због претовара у Кривим странама. Покупљени су апсолутно сви јер чак је и полиција заташкала то превртање. Шта уопште ради полиција, гања нас обичне грађане да нам отме 100 марака ако нисмо везали појас, а овако натоварени камиони им сваки дан пролазе буквално испод носа,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаxко

15.03.2017 15:10

Није ми зао нимало радника а ни становника Рогатице. Они су дозволили,продали се,сада нека испастају,или брате нека га русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

15.03.2017 15:12

РОГАТИЧАНИ ШТО ПОСИЈЕТЕ ТО И ЖАЊЕТЕ. АЛИ НЕ БРИНИТЕ БИЋЕ ГОРЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

15.03.2017 15:17

Је изгубио приколицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор

15.03.2017 19:27

Ма само говњива мотка, истјерати стоку из Општине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрки

16.03.2017 00:46

Иво Андрић је силне Рога'чане најбоље описао,још онда за врјеме настајања"Ћуприје"...и дан данас исти сви у глави ко кинези на глави...гени заиста постоје...

ОДГОВОРИТЕ