Бијељина: Бјежањем желе да се ограде од лажи и пропуста

Народни посланик др Златко Максимовић указао је јавности на проблеме са којима се данас суочавају мјештани семберских села Градац и Велика Обарска, а који су настали због бесмислених потеза и очитих злоупотреба у циљу изборне промоције од стране тренутног градоначелника и људи у Градској управи Бијељине.

Успјешна Српска 30.09.2016 | 18:14
Бијељина: Бјежањем желе да се ограде од лажи и пропуста
Обнову моста у селу бијељински Градац градска управа је почела прије мјесец дана што је актуелни начелник искористио за самопромоцију карактеришући овај пројекат као капиталну инвестицију од изузеног значаја за мјештане Градца и Обарске. На крају испотивило се да је у питању изборна обмана и лаж која је овим људима само донијела проблеме.

"Овдје сам сазнао од наших суграђана да су проблеми велики. Машине су од јуче почеле да напуштају градњу овог моста, а као што видите, данас ниједне машине нема. Данас се овдје ништа не ради. Проблеми који постоје, према ријечима мјештана овог села, су неријешени имовинско правни односи, јер Град нема дозволу за изградњу овог моста. Трагедија је још већа у томе што се сви ови радови одвијају у јеку пољопривредне сезоне тако да комбајни и друге тешке машине не могу користити овај путни правац", истакао је др Максимовић на прес конференцији напомињући да је тренутни градоначелник мјештанима ових села обећао да ће довести питку воду али да је и то обећање које није испунио. 

"На овом пројекту нису синхронизовани односи између водовода, градске управе, извођача, што је изазвало разне свађе, препирање по овом питању. И то ме не чуди јер све ово ради на брзину само због избора. Наравно да не треба радити само због избора, наравно да не треба радити ништа на брзину, треба се договарати са својим народом и треба увијек радити са својим народом. Недавно су овдје били други људи који су озваничили Бог зна како завршетак овог моста, Бог зна како велики пројекат, а када су настали проблеми њих уопште нема. То није коректно према овим селима и овом народу и наравно да ћемо ми ово исправити", додао је Максимовић.

Симић Јован из засеока Пољаре је истакао да је овдје проблем што нико није испитао шта је био проблем са старим мостом а преко ноћи је почет да се ради нови. 

"Уопште није оптерећење испитивано, репери, висинске разлике, што су јако битне у градњи, посебно мостова", нагласио је Симић.

Тешо Цвијетиновић, из Велике Обарске, наводи да је све што се дешава око овог моста веома неозбиљно.

"Ово је стварно неозбиљно, зна се ко може да гради мостове, то су специјализоване фирме, мостоградња а не обични радници. Ово није урађено како треба. Ово је брука", рекао је Цвијетиновић.






Покрет Успјешна Српска