Haos u ŠG „Sjemeć“ Rogatica

Dok se SNSD-ovci otimaju oko direktorske fotelju u preduzeću vlada pravi haos: radnici štrajkuju, privatnici otpremaju građu, drvoprerađivači nemaju ugovore, kamioni sa 60 kubika građe lome puteve, telefoni se dijele stranačkim aktivistima, neispravne i parkirane mašine troše i do 1. 000 litara nafte dnevno. . .

Uspješna Srpska 15.03.2017 | 15:03
Haos u ŠG „Sjemeć“ Rogatica
U OO SNSD vodi se oštra i bespoštedna borba koji će od tri kandidata sa crvenim partijskim knjižicama u džepu sjediti u udobnoj fotelji najznačajnijeg rogatičkog preduzeća naredne 4 godine: Marko Tomović, koga protežira načelnik Rogatice, predsjednik OO i bivši direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić, Mladen Lakić koga „gura“ brat, inače direktor HE „Višegrad“, bivši predsjednik OO SNSD Višegrad ili Nebojša Šubara koji ima podršku radnika.

Za to vrijeme u preduzeću vlada totalni haos i rasulo, a radnici su najavili i treći po redu štrajk u posljednjih nekoliko mjeseci ukoliko im do 25. marta ne bude isplaćena plata sa doprinosima.

Drvoprerađivači u januaru nisu potpisali ugovore za 2017. godinu, kao što je to uobičajeno, pa njihovi pogoni nemaju šta da prerađuju, a dobar dio zaposlenih je na čekanju.

Samo nekoliko njih u februaru je uspjelo da potpiše ugovore sa rukovodstvom preduzeća, a i to samo za naredna tri mjeseca. Ostali čekaju, dok se višemjesečni pregovori odvijaju ne u „Sjemeću“ nego u kabinetu načelnika opštine i po rogatičkim ugostiteljskim objektima.

Najteža borba vodi se oko određivanja količina koje će pojedinačni privatnici imati na raspolaganju tekuće godine.

U međuvremenu umjesto na lageru „Sjemeća“ odsječeni balvani deponuju se po privatnim livadama. Ne otpremaju ih radnici ovog javnog preduzeća nego zaposleni u privatnom preduzeću „Ikonić komerc“ čiji su vlasnici u predizbornoj kampanji finasijski i na svaki drugi način podržavali kandidata SNSD-a Milorada Jagodića za načelnika.

Na kamione „prikoličare“ „DMM KOMERC" ,koji odvoze oblovinu, tvrdi naš izvor iz JP „Sjemeć“, umjesto maksimalnih 30 kubnih metara građe tovari se duplo više, pa čak i preko 60 kubika, gdje ukupna težina tovara pojedinih drvnih sortimenata može biti veća i od 70 tona. Plus težina kamiona u zbiru čine osovinsko opterećenje za koje nisu građeni čak ni magistralni, a kamo li lokalni putevi.




Informacija je lako provjerljiva jer se čak i zvanične otpremnice pišu na količine duplo veće od dozvoljenih po jednom kamionu. Ovako nevjerovatno pretovareni kamioni  prolamaju i uništavaju puteve kojima prolaze i prava su opasnost za ostale učesnike saobraćaja.

Zaštićen je jedino lokalni put u selu Mandre zato što je lično načelnik Rogatice i bivši direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić zabranio da se kamioni kreću ovim putem, pošto je jesenas asfaltiran na njegovu inicijativu, kao realizacija predizbornog obećanja za podršku na izborima.

"U međuvremenu u „Sjemeću“ je stigao novi turnus članova SNSD-a za zapošljavanje, uključujući i kćerku kandidata za direktora Marka Tomovića i kandidata za njegovog budućeg zeta, zatim šuraka (ženinog brata) predsjednika kluba odbornika u SO Rogatica i kandidata za direktora Mladena Lakića, te rođaka potpredsjednika SO Rogatica Ninoslava Prelića i sina odbornika u SO Miše Sokolovića."

Ovih dana u javnost je procurila i informacija iz šumskog gazdinstva da terenski radnici, njih stotinjak, nisu u septembru prošle godine dobili aparate mobilnih telefona koji ih sljeduju po ugovoru sa „m:tel“-om.

Naš izvor tvrdi da opravdano sumnja kako su te telefone dobili aktivisti SNSD-a angažovani na kampanji tadašnjeg direktora „Sjemeća“ i kandidata za načelnika, a današnjeg načelnika Rogatice Milorada Jagodića.

Anonimni izvor iz javnog preduzeća prenio nam je i informaciju da je jedna neispravna i u krugu „Sjemeća“ parkirana građevinska radna mašina tokom predizborne kampanje „trošila“ i do 1.000 litara nafte dnevno!? Barem po nalozima za točenje goriva.

BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

15.03.2017 14:33

Eto, to smo mi. Nije ni čudo što nam je kako je.

ODGOVORITE
Name

Rokaj

15.03.2017 14:52

Covjek posteno platio glasacima da uzimaju drva. Glasali ste sad cutite i gledajte.

ODGOVORITE
Name

Milan

15.03.2017 15:00

Živim na Borikama, svaki dan se mimoilazim sa ovako natovarenim kamionim i strahujem hoće li me ubiti balvani. Prije par sedmica baš jedan ovog DMM komerca se prevrnuo zbog pretovara u Krivim stranama. Pokupljeni su apsolutno svi jer čak je i policija zataškala to prevrtanje. Šta uopšte radi policija, ganja nas obične građane da nam otme 100 maraka ako nismo vezali pojas, a ovako natovareni kamioni im svaki dan prolaze bukvalno ispod nosa,

ODGOVORITE
Name

Gaxko

15.03.2017 15:10

Nije mi zao nimalo radnika a ni stanovnika Rogatice. Oni su dozvolili,prodali se,sada neka ispastaju,ili brate neka ga ruse.

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

15.03.2017 15:12

ROGATIČANI ŠTO POSIJETE TO I ŽANJETE. ALI NE BRINITE BIĆE GORE...

ODGOVORITE
Name

Ovaj

15.03.2017 15:17

Je izgubio prikolicu.

ODGOVORITE
Name

velibor

15.03.2017 19:27

Ma samo govnjiva motka, istjerati stoku iz Opštine...

ODGOVORITE
Name

mrki

16.03.2017 00:46

Ivo Andrić je silne Roga'čane najbolje opisao,još onda za vrjeme nastajanja"Ćuprije"...i dan danas isti svi u glavi ko kinezi na glavi...geni zaista postoje...

ODGOVORITE