Побједнички митинг "Бијељина побјеђује"

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је вечерас грађане Семберије да подрже Златка Максимовића за градоначелника Бијељине и поручио да је он човјек који ће овај град приближити Бањалуци и прекинути политику одвлачења Бијељине према Сарајеву.

Успјешна Српска 28.09.2016 | 09:19
Побједнички митинг "Бијељина побјеђује"
"Гласајте за партије окупљене око Максимовића у коалицији `Бијељина побјеђује` јер треба нам успјешна породица која се зове Бијељина. Немојте дозволити да вас опет преваре они који су годинама причали бајке, останите јединствени као на референдуму који се памти као одраз воље народа коју ништа не може да побиједи", рекао је Додик.



Он је поручио да су Републици Српској потребне побједе на изборима и на гласањима и позвао грађане да након 25. септембра побиједе и 2. октобра оне у Сарајеву који, како је рекао, само смишљају како да науде Србима, да им се смучи, да оду или да нестану.



"Република Српска је воља народа, важна да се Србима никада не понови Јасеновац и друга стратишта, нас Босна не занима, али нека нам не дирају Републику", истакао је Додик и додао да је српски народ кроз историју доносио слободу и другима.



Он је хиљадама окупљених на централном митингу кандидата за градоначелника Бијељине Златка Максимовића и коалиције "Бијељина побјеђује" честитао референдум и оцијенио да се народ издигао изнад притисака и сачувао своје национално биће.

Додик је рекао да након референдума он бије своју личну битку са Сарајевом у којој ће опет побиједити.



"Тек сам почео и нећу да одустанем, али треба ми ваша подршка и снага која се мјери и по томе колико успјешних локалних заједница има Република", истакао је Додик и поручио да Бијељина мора бити интегрисана са Бањалуком, уз Максимовића и коалицију седам странака које га подржавају, да се прекине подаништво према Сарајеву.

Дочекан овацијама окупљених на градском тргу у Бијељини, Златко Максимовић је поручио да је доста неспособне и бахате власти у Бијељини и да се талас промјена у Семберији неће зауставити до 2. октобра и побједе коалиције "Бијељина побјеђује".

"Бијељина треба да иде даље и брже, да градимо, отварамо нова радна мјеста у Семберији, да поједноставимо бирократију и да помогнемо пољопривредницима и да се за њих изборимо у Бањалуци и у Сарајеву", рекао је Максимовић.



Он је истакао да не смије више Сарајево бити мјесто гдје се одлучује о извозу меса или увозу пољопривредних производа и да Семберија мора да се пита.

Максимовић је најавио да ће као градоначелник учинити Бијељину урбаним градом и повезати је ауто-путем са свијетом, за шта има подршку у Републици Српској, Србији, у братској Русији, али и у ЕУ.

"Постоје општине без незапослених. Ако могу они, зашто неће и Бијељина", упитао је Максимовић и као одговор обећао да ће у његовом мандату Бијељина постати град са најмањом стопом незапосленост у Републици Српској.

Он је на централном митингу уочи локалних избора обећао подршку пензионерима и рекао да ће се према њима односити часно и поштено, а демобилисаним борцима најавио је већа издвајања из локалног буџета.



"Бијељина не смије више да буде изолован град једне партије и локалних моћника, зато нам треба побједа оловком 2. октобра, дотле је одговорност на грађанима, а од 3. октобра на нама је да испунимо све што смо обећали током кампање", истакао је Максимовић и рекао да на изборима очекује "бруталну побједу" над противкандидатима.

Подршку Максимовићу на митингу су пружили носиоци листа седам политичких партија у Бијељини, СНСД, СП, ДНС, СРС Српска у сигурне руке, Покрет Успјешна Српска, СНС и Покрет за Семберију.



Носилац листе СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић поручио је суграђанима да је ова коалиција прије четири мјесеца доказала да може срушити скупштинску већину и да ће на изборима исто тако поразити досадашњег градоначелника и послати га у политичку пензију.



Покрет "Успјешна Српска"