Требиње: Москва за референдум, али не и требињска власт

Предсједник Градског одбора СНСД-а Лука Петровић тврди да странке требињског Савеза за промјене не подржавају референдумске активности, али и упозорио грађане Требиња који се не одазову референедуму да ће се наћи у медијима. На другој страни, из Савеза за промјене одговарају – СНСД нема право да држи лекције о патриотизму.

Савез Независних Социјалдемократа 22.09.2016 | 17:45
Требиње: Москва за референдум, али не и требињска власт
Петровић каже да је сазвао састанак требињских партија, којем су се одазвали Социјалисти, ДНС, ПУП, Уједињана Српска, НДП и двије радиклне странке, како би усагласили организационе кораке у вези са референдумом у недјељу и показали заједнички јединствен став. Међутим, иако је тема била јединство, Петровић је оне који се нису одазвали његовом позиву - СДС, ПДП и Покрет за Требиње, окарактерисао као градску власт која не подржава референдумске активности за разлику од, како каже, званичне подршке Русије.

„Врло јасно су потврдиле западне новинске агенције да је предсједник Руске федерације Владимир Путин позвао предсједника Републике Српске Милорада Додика на састанак у Москву и званична Москва је дала потврду да подржава референдум, док градска одлазећа власт не подржава референдумске активности. То је очигледно и ми не желимо да се уплићемо у њихове разлоге, ми желимо да позовемо грађане и испред свих политичких субјеката да у што већем броју изађу, да мирно, саборно, јединствено подржимо Дан Републике Српске“, каже Петровић.

Петровић је у исто вријеме и јасно упозорио све оне који не изађу на референдум: “Ми смо спремни да путем бирачких одбора, који су формирани за референдум, исконтролишемо бирачке спискове и тачно ћемо видјети чије чланство и симпатизери нису изашли, и то ће бити подложно представљању у медијима након избора”, додао је предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње.

На другој страни, потпредсјдник ПДП-а и актуелни градоначлник Требиња Славко Вучуревић каже да су странке Савеза за промјене биле на референдуму од 1991. до 1995, да ће свој патриотизам показати и у недјељу, а да Лука Петровић није тај који треба да сазива састанке.

“Позив на састанак смо одбили из простог разлога што не можемо да будемо за истим столом. Не могу дезертери и издајници са ствараоцима Републике Српске. Они су подијелили народ, часне и поштене борце назвали издајницима, према томе са онима који тако називају часне и поштене борце, не можемо за исто сто. Ми смо стварали, ми ћемо сачувати Републику Српску, ми ћемо изаћи и ми знамо која је наша грађанска дужност, а они нека пресаберу своје редове са запошљавањем криминалаца. Да ли је то чување Републике Српске са њиховим ратним профитерима, које су окупили ових дана око себе”, навео је Вучуревић.

И у требињском СДС-у кажу да су након изјава Луке Петровиће били у праву што се нису одазвали састанку СНСД-а. “Мислимо да господин Петровић има најмање право да прича о јединству и саборности и највеће право има СДС, која је од деведесетих година била саборна странка и која је позивала на јединиство народа. Видимо да се у том позиву помиње и патриотизам, а ми сми од 1990. године патриоти и до дана данашњег, и ми ћемо се тако понашати на дан реферндума. Поштоваћемо став врха СДС-а и позивам све чланове и симпатизере да изађу на референдум и да гласају патриотски као што смо увијек радили”, нагласио је Видомир Бегенишић, предсједник Градског одбора СДС-а Требиња.

И у Покрету за Требиње поставили су питање - с којим правом СНСД-а сазива састанак о референдуму?

СНСД

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дјикан

22.09.2016 15:59

Е чуј "Гвида".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

22.09.2016 16:34

Мислио си на Славка када казес Гвида.

Name

дјикан

22.09.2016 17:03

Па ваљда се зна ко је "Гвидо":-)

Name

Требињац

22.09.2016 16:31

Славко нам је јос једном ставио до знања да није у стању зарад висег циља прогутати политицки понос и са својим политицким противницима заједни позвати све градјане на одбрану 9.јануара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

22.09.2016 18:28

Зна се Славко Вуцуревиц је Гвидо.

ОДГОВОРИТЕ