Trebinje: Moskva za referendum, ali ne i trebinjska vlast

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović tvrdi da stranke trebinjskog Saveza za promjene ne podržavaju referendumske aktivnosti, ali i upozorio građane Trebinja koji se ne odazovu referenedumu da će se naći u medijima. Na drugoj strani, iz Saveza za promjene odgovaraju – SNSD nema pravo da drži lekcije o patriotizmu.

Savez Nezavisnih Socijaldemokrata 22.09.2016 | 17:45
Trebinje: Moskva za referendum, ali ne i trebinjska vlast
Petrović kaže da je sazvao sastanak trebinjskih partija, kojem su se odazvali Socijalisti, DNS, PUP, Ujedinjana Srpska, NDP i dvije radiklne stranke, kako bi usaglasili organizacione korake u vezi sa referendumom u nedjelju i pokazali zajednički jedinstven stav. Međutim, iako je tema bila jedinstvo, Petrović je one koji se nisu odazvali njegovom pozivu - SDS, PDP i Pokret za Trebinje, okarakterisao kao gradsku vlast koja ne podržava referendumske aktivnosti za razliku od, kako kaže, zvanične podrške Rusije.

„Vrlo jasno su potvrdile zapadne novinske agencije da je predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na sastanak u Moskvu i zvanična Moskva je dala potvrdu da podržava referendum, dok gradska odlazeća vlast ne podržava referendumske aktivnosti. To je očigledno i mi ne želimo da se uplićemo u njihove razloge, mi želimo da pozovemo građane i ispred svih političkih subjekata da u što većem broju izađu, da mirno, saborno, jedinstveno podržimo Dan Republike Srpske“, kaže Petrović.

Petrović je u isto vrijeme i jasno upozorio sve one koji ne izađu na referendum: “Mi smo spremni da putem biračkih odbora, koji su formirani za referendum, iskontrolišemo biračke spiskove i tačno ćemo vidjeti čije članstvo i simpatizeri nisu izašli, i to će biti podložno predstavljanju u medijima nakon izbora”, dodao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

Na drugoj strani, potpredsjdnik PDP-a i aktuelni gradonačlnik Trebinja Slavko Vučurević kaže da su stranke Saveza za promjene bile na referendumu od 1991. do 1995, da će svoj patriotizam pokazati i u nedjelju, a da Luka Petrović nije taj koji treba da saziva sastanke.

“Poziv na sastanak smo odbili iz prostog razloga što ne možemo da budemo za istim stolom. Ne mogu dezerteri i izdajnici sa stvaraocima Republike Srpske. Oni su podijelili narod, časne i poštene borce nazvali izdajnicima, prema tome sa onima koji tako nazivaju časne i poštene borce, ne možemo za isto sto. Mi smo stvarali, mi ćemo sačuvati Republiku Srpsku, mi ćemo izaći i mi znamo koja je naša građanska dužnost, a oni neka presaberu svoje redove sa zapošljavanjem kriminalaca. Da li je to čuvanje Republike Srpske sa njihovim ratnim profiterima, koje su okupili ovih dana oko sebe”, naveo je Vučurević.

I u trebinjskom SDS-u kažu da su nakon izjava Luke Petroviće bili u pravu što se nisu odazvali sastanku SNSD-a. “Mislimo da gospodin Petrović ima najmanje pravo da priča o jedinstvu i sabornosti i najveće pravo ima SDS, koja je od devedesetih godina bila saborna stranka i koja je pozivala na jedinistvo naroda. Vidimo da se u tom pozivu pominje i patriotizam, a mi smi od 1990. godine patrioti i do dana današnjeg, i mi ćemo se tako ponašati na dan refernduma. Poštovaćemo stav vrha SDS-a i pozivam sve članove i simpatizere da izađu na referendum i da glasaju patriotski kao što smo uvijek radili”, naglasio je Vidomir Begenišić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinja.

I u Pokretu za Trebinje postavili su pitanje - s kojim pravom SNSD-a saziva sastanak o referendumu?

SNSD

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

djikan

22.09.2016 15:59

E čuj "Gvida".

ODGOVORITE
Name

Replika

22.09.2016 16:34

Mislio si na Slavka kada kazes Gvida.

Name

djikan

22.09.2016 17:03

Pa valjda se zna ko je "Gvido":-)

Name

Trebinjac

22.09.2016 16:31

Slavko nam je jos jednom stavio do znanja da nije u stanju zarad viseg cilja progutati politicki ponos i sa svojim politickim protivnicima zajedni pozvati sve gradjane na odbranu 9.januara.

ODGOVORITE
Name

Replika

22.09.2016 18:28

Zna se Slavko Vucurevic je Gvido.

ODGOVORITE