Да ли је море добро за бебу?

Боравак на мору прија најмлађима, јер им јача имунитет складиштењем витамина Д. Такође, ако беба има проблем са екцемом или дисајним путевима, то је још један разлог да се отиснете пут плаже.

Здравље 04.07.2015 | 22:43
Да ли је море добро за бебу?

Многи родитељи, нарочито они који су се недавно остварили у тој улози, често су у дилеми да ли да иду на море са малом бебом? Лекари упозоравају да дете не би требало излагати сунцу док не напуни годину дана, али већина педијатара "даје дозволу" за летовање осмомесечним бебама. Боравак на мору прија најмлађима, јер им јача имунитет складиштењем витамина Д. Такође, ако беба има проблем са екцемом или дисајним путевима, то је још један разлог да се отиснете пут плаже.

Наравно, веома је важно да се беба не излаже сунцу и високој температури, па се препоручује брчкање у мору рано ујутру и касно поподне. Током дана би требало да буде ушушкана у хладовини, а морски ваздух ће је успавати. Препоручује се танка памучна и светла одећа, која покрива ручице и ножице, као и шеширић на глави док је на сунцу, као и колица за заклоном од сунца.

На мору је важно да беба уноси довољно течности, ако још сиса, мајкама ће бити лакше јер млеко одлично хидрара организам. Чим напуне годину, малишани могу да се играју на сунцу, али уз обавезну опрему - шешир, мајицу и крему са високим фактором заштите, којом ћете га мазати на 20 минута. Између 10 и 17 часова нека буде у хладовини. Ако приметите да је дете поспано, држи се за главу и мука му је, одмах га расхладите, дајте му воде и одведите код лекара, за сваки случај.

Дакле, поштујте савете педијатара и опуштено одведите бебу на море. Када видите колико јој прија, знаћете да је то био прави потез.

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар