Нова дрога хара међу младима: Двије дјевојчице преминуле

Тринаестогодишња дјевојчица умрла је након што је конзумирала нову дрогу, посебно јаку варијанту ецстасyја под именом "Блуе Пунисхер". Осим дјевојчице дрогу је узео и 14-годишњи дјечак који се тренутно налази у критичном стању. Након смрти дјевојчице ухапшено је четворо људи.

Здравље 01.07.2023 | 09:59
Нова дрога хара међу младима: Двије дјевојчице преминуле

Њемачка полиција упозорила је у сриједу на нову потенцијално смртоносну врсту ецстасyја, такозвани “Блуе Пунисхер”. У релативно кратком времену откад је дрога у оптицају већ су двије тинејџерке изгубиле живот, пише Дневник.хр.

Изглед пилуле подсјећа на плави дијамант с угравираном лубањом, инспириран логом Марвеловог лика, Тхе Пунисхер по којему је дрога и добила име, а ријеч је о снажнијој верзији ецстасyја. Цијеле таблете могу садржавати неколико стотина милиграма активног састојка МДМА, што је неколико пута више од уобичајене дозе ецсрасyја, пише Фоцус.

Након конзумације, дрога доводи до маштања, друштвености, губитка осјећаја за вријеме, психозе и делузије. Уз то, састав упозорења тијела је искључен. Кад се дрога користи на забавама, дуготрајно плесање може довести до екстремног губитка воде, оштећења органа или колапса циркулације. Може довести и до фаталног затајења бубрега те смртоносног церебрално крварење, објавио је Дневник.хр. 

фото: Твитер / Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

То

01.07.2023 10:13

Није дрога вец отров, нема нових дрога лекова бог је све створио, људи измисљају синтетицке неприродне опијате отрове да зараде а неприродно синтетицко је стетно, само ко памети има, особито млади који не знају где зиве, крив сцхолз и њемацка влада и друге власти зарадјују на робовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос

01.07.2023 11:22

Мртвацка глава на таблети уместо да одбије она залутате који не знају привлаци као топ еxтра, а дјавоље, куд не иду богу

Name

Татар

01.07.2023 10:59

Значи не треба нам рат.Не треба нам ни оружје.Све је у овој врсти еxтазија.

ОДГОВОРИТЕ