Лош задах одбија све: како се ријешити проблема 

Лош задах од дуванског дима - нешто са чиме се многи од нас сусрећу или су барем свједоци. Осјећај непријатности који он доноси није само ограничен на особу која пуши, већ и на људе око ње.

Здравље 18.09.2023 | 13:19
Лош задах одбија све: како се ријешити проблема 

Традиционалне цигарете често се повезују с овим проблемом; али шта ако постоји алтернатива која може ријешити овај проблем - док истовремено може бити мање штетна за ваше здравље? 

Бездимне алтернативе, које емитују аеросол умјесто дуванског дима, постају све популарније међу пушачима који траже боље изборе од наставка пушења цигарета. Док традиционалне цигарете имају репутацију лошег задаха (који се тешко скрива), многи корисници бездимних алтернатива успјешно елиминишу овај проблем. 

Један од разлога је што бездимне алтернативе не производе дувански дим, већ аеросол, те емитију значајно мање штетних материја и не доводе до пасивног пушења када се користе. Производњом аеросола, који брзо нестаје, с њим нестају и непријатни мириси. Ово може бити олакшавајуће како и за пушача тако и за људе у његовој околини.

Осим рјешења лошег задаха, бездимне алтернативе могу пружити пушачима још једну предност - мање изражене мрље на зубима, које доприносе развоју неугодног задаха. Традиционалне цигарете често остављају мрље на зубима због сагоријевања дуванског дима.

Док бездимна алтернатива која загријавањем дувана и испуштањем аеросола може помоћи у очувању од непријатности задаха и бјелине зуба. 

У сваком случају, ако вас брине лош задах и желите истовремено смањити штету по ваше здравље, које се доводи у вези с пушењем, бездимне алтернативе могу бити вриједна опција.

Међутим, важно је напоменути да бездимне алтернативе иако представљају бољу алтернативу наставку пушења цигарета ослобађају никотин који изазива зависност. Најбољи избор који сваки пушач може донијети за себе је да се у потпуности одрекне дувана и никотина.

(ПР) Фото: Фреепик