Најјефтинија тура на свијету

Престоница Португалије један је од најлепших и најзанимљивијих градова Европе и света, и права је посластица за све љубитеље путовања. . .

Путовања 20.05.2019 | 11:44
Најјефтинија тура на свијету
Кад год посетимо неки град, у зависности од тога колико времена имамо на располагању, увек размишљамо о томе шта би требало обавезно обићи, а шта бисмо можда могли и да прескочимо. 

Наравно, на то не утиче само време, већ и новац који смо спреми да потрошимо на обилазак. 

Лисабон, међутим, има решење за оба. То је град у коме се за мење од 3 евра, може обићи већина његових најпознатијих и најважнијих знаменитости.

Довољно је да уђете у "старински" трамвај на линији број 28 и за 2 евра и 90 центи добићете туру током које ћете моћи да видите нека од најзначајнијих места тог више него занимљивог града.

Укрцајте се у трамвај на тргу Праца Мартим Мониз, и он ће вас провести кроз уске улице историјске четврти Граца, и довести до Тврђаве Светог Ђорђа (Цастело де Сãо Јорге), саграђене у 11. веку.

Када одатле наставите вожњу, убзо ћете се наћи у још једном познатом кварту старог Лисабона - Алфами, месту значајном по томе што је ту настао фадо.

"Двадесет осмица" даље наставља поред препознатљиве лисабонске катедрале, великог трга недалеко до естуара реке Тежо и четврти Сао Бенто, до чудновато лепог гробља Празерес.

Лисабон је електрични трамвај добио 1901. године. Имао је 28 линија, које су успешно савладавале успоне брдовитог града. Данас их има само шест.

"Двадесет осмица" је, међутим, заиста нешто посебно. Само, чврсто се држите, неке кривине уских лисабонских улица заиста су оштре!

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар