Гдје путовати у 2021.: Ниже цијене, нигдје без теста

Пандемија је пореметила велики број годишњих одмора и планова за путовања током 2020. године те се многима чини да је и сада бесмислено планирати посјете другим земљама - но то ипак није тако.

Путовања 28.01.2021 | 21:54
Гдје путовати у 2021.: Ниже цијене, нигдје без теста

У понуди бх. туристичких агенција тренутно је немали број врло привлачних свјетских дестинација. Није важно желите скијати или вам недостају више температуре, сунце и море, обрадоваће вас информација да сада по доста нижим цијенама можете посјетити различите дијелове свијета.

Држављани БиХ могу путовати у око 80 земаља, што представља више од једне трећине свијета. За већину је, наравно, потребан ПЦР тест, али без њега се може путовати у Мексико, Доминиканску Републику, на Јамајку, Хаити, у Танзанију, Сјеверну Македонију и Албанију.

Босанскохерцеговачки блогер Роберт Дацешин, који на својој страници пише о путовањима, за Клиx.ба је говорио о путовањима за вријеме пандемије.

Уколико желите посјетити Србију или Црну Гору, важно је да знате да вам за посјету овим државама није потребан ни ПЦР, а ни серолошки тест. С друге стране, за улазак у Хрватску још увијек је неопходно имати негативан ПЦР тест или доказ да сте преболовали коронавирус у посљедња три мјесеца, односно да имате антитијела.

"Уз негативан ПЦР можете ући у Африку, Јужну Америку, Централну Америку, Азију, на Карибе... Напримјер Египат, Турска и Занзибар су у протеклом периоду постали јако популарни, то су сјајне дестинације. Мислим, кад ћете наредни пут моћи обићи пирамиде без гомиле туриста и имати их само за себе? Исто тако, летови за Кападокију никад нису били јефтинији, у овом тренутку коштају око 70 еура, а донедавно су коштали и до 200 еура!", говори Дацешин.

Акцент ставља на чињеницу да, иако ПЦР тестирање представља додатну компликацију, важно се фокусирати на чињеницу да ће путовања за вријеме пандемије изгледати много другачије него раније: "Нигдје нема гужви, можете уживати у шетњи по градовима који су иначе препуни људи".

Дацешин говори како је недавно посјетио Пакистан те истиче како се приликом посјете увјерио да већина ствари које је чуо о овој држави није истина: "Све оно што сте можда некад чули о Пакистану, колико је несигуран и слично, уопште није тачно. Карте до те државе можете наћи по цијени од 300 еура".

Вриједи поново споменути туристичке агенције, гдје су у фокусу одласци у различите дијелове Турске. Нуде и излете широм БиХ, као и једнодневне/дводневне излете широм региона. За оне који су спремни издвојити више новца туристичке агенције издвајају Дубаи (1.289 КМ), Малдиве (2.199 КМ), Занзибар (2.000КМ обични пакет или 4.000 КМ/Алл Инцлусиве)...

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

123

28.01.2021 21:27

БУДВА ?

ОДГОВОРИТЕ