Дотјерајте критичне зоне

Тренингом од пола сата дневно можете да обликујете ноге, задњицу и стомачне мишиће.

Здравље 13.03.2018 | 08:44
Дотјерајте критичне зоне
УКОЛИКО желите "поштено" да се презнојите, потрошите калорије и дотерате критичне зоне - стомак, бутине и задњицу, лагано трчкарајте у месту 15 минута. Затим, пређите на предложене вежбе које нимало нису лагане, али су ефикасне да се истопи који грам сала и затегну мишићи.

За пола сата свакодневног тренинга овим програмом можете да ојачате и обликујете ноге, задњицу и стомачне мишиће.

Ове вежбе помоћи ће вам и да оснажите мишиће леђа што је посебно добро за оне који имају проблема са боловима у кичми због дуготрајног седења.

Чучањ у раскораку

Станите у раскорак, руке укрстите иза главе, лактове усмерите ка споља. Чучните, па се исправите, и нагните се на леву страну, лактом се приближавајући левом боку. Вратите се у чучањ. Понављајте вежбу левом и десном руком у трајању од по 30 секунди.

Укрштање

Лезите на леђа па се одигните од подлоге на шаке и стопала. Ослањајући се левом руком и десном ногом, обухватите десном руком стопало леве ноге. Ако не можете да дохватите стопало, онда ухватите ногу за лист или чланак. Вратите се у почетни положај, поновите вежбу другом ногом. Понављајте вежбу 30 секунди, наизменично једном па другом ногом.

Горњи и доњи стомак

Лезите на леђа, испружите и спојите ноге, подигните их увис, руке поставите иза главе, рамена одигнутих од подлоге. Спуштајте леву ногу према подлози, али немојте да је додирнете. Вратите се у почетни положај, па поновите вежбу другом ногом. Истовремено мењајте стране, у трајању од по 30 секунди.

Скокови

Станите у раскорак, руке прекрстите на грудима. Спојених ногу одскочите у десну, а одмах и у леву страну, вратите се у средину, и скочите увис ширећи руке и ноге што више можете. Наставите да вежбате ове покрете наредних 30 секунди.

Искорак у страну

Станите у раскорак, руке опружите поред тела. Искорачите левом ногом у десну страну, благо савијених колена и десном шаком додирните подлогу поред левог стопала. Затим, искорачите десном ногом улево, и левом руком дохватите под. Понављајте вежбу 30 секунди.

Издржај за мишиће леђа

Лезите на стомак, испружите руке и ноге, подигните их од подлоге, заједно са горњим делом тела и главом. Задржите се неколико секунди, па се спустите на под. Понављајте вежбу 30 секунди.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар