Алкална дијета ефикаснија од лијекова

Висока киселост организма је окидач за говото сва оболења, нарочито канцер. Најбоље од свега је што вас овај режим исхране не тера да гладујете, већ само да избаците одређене намирнице

Здравље 24.03.2017 | 14:23
Алкална дијета ефикаснија од лијекова
Стално сте уморни и нервозни, немате довољно енергије, прехладе вас не заобилазе, нокти су вам слаби, кожа сува, а коса крта и ломљива? Муче вас болови у зглобовима и мишићима, главобоље, гастритис, борите се са гојазношћу и лошим варењем па имате осећај да вам је стомак као балон?

Убрзан темпо живота и стресне ситуације којима сте свакодневно изложени, терају вас да у тело уносите више кафе, прерађене и "брзе" хране, алкохола, шећера и соли. То значи да претерујете са тзв. киселом храном, кажу нутриционисти, што ћете лако проверити анализом крви и урина. Време је за алкалну дијету, за којом су "полуделе" познате даме широм света попут Викторије Бекам, Џенифер Анистон, Гвинет Палтроу, Ели Мекфирсон...

Најбоље од свега је што вас овај режим исхране не тера да гладујете, већ само да избаците одређене намирнице и пратите како се ваши килограми топе, стомак затеже, а тен постаје блиставији. Алкална дијета чисти организам од отрова, а доказано је да регулисање киселости организма значајно смањује ризик од рака. Јер, у основи сваког канцера је повећан ПХ ниво ћелије, а савремен човек претерује са уносом "киселе" хране.

Суштина је у томе да однос базне (алкалне) и киселе хране буде 4:1, јер се на тај начин успоставља пХ равнотежа у организму. Конзумирајте што више свежих и непрерађених намирница, јер кување и замрзавање обара пХ вредност хране. Идеално је да 75 одсто буде свеже, а 25 кувано. Сваки оброк треба да садржи зелено, лиснато поврће, уз месо и рибу једите салату преливену соком од лимуна и пијте најмање 1,5 л воде дневно. Рекреација убрзава елиминацију киселих материја из организма, па будите физички активни макар три пута недељно. После само три дана алкалне дијете, осетићете да имате више енергије, али за прави ефекат је потребно два месеца.

Пример јеловника:

Доручак: Кајгана од два јајета са младим сиром и паприком. Чај од ђумбира.

Ужина: Пола шаке бадема, неколико свежих шаргарепа или банана.

Ручак: Барена пилетина са шопском салатом, 200 г бареног броколија преливеног маслиновим уљем и соком од лимуна.

Ужина: суве смокве

Вечера: Риба, пилетина или ћуретина са зеленом салатом преливеном соком од лимуна и ланеним или маслиновим уљем.

БАЗНЕ НАМИРНИЦЕ

Бела риба, пилетина и ћуретина, млади сир, црни и бели лук, паштрнак, броколи, кромпир, паприка, печурке, карфиол, блитва, кељ, прокељ, шаргарепа, целер, келераба, свеже паприке, купус, рен, грашак, купус, спанаћ, парадајз, зелена салата, пасуљ, ротквице, свеж краставац, влашац, ђумбир, просо, киноа, сусам, семенке кима, босиљак, јечам, овас, сочиво, семе бундеве, мак, кестен, бадем, хималајаска со, зелени чај, јабуково сирће, банане, суве и свеже смокве, лимун, вишње, маслиново и ланено уље.

КИСЕЛА ХРАНА

Говедина, свињетина, телетина, туњевина и сардине из конзерве, перад и дивљач, џигерица, сухомеснати производи, јаја, топљени и тврди сиреви, кравље млеко, сладолед, јогурт, путер, маргарин, шљиве, бобичасто воће, трешње, јабуке, брескве, кајсије, грејпфрут, поморанџе, крушке, лешник, све врсте ораха, пистаћи, кикирики, бадемово, сусамово и сунцокретово уље, винско сирће, газирани напици, воћни сок, црни чај, кафа, пиво, вино, хлеб, житарице, пиринач, тестенина, сенф, соја сос, чоколада, шећер, какао, сахарин, џем, мед, квасац, кари, кечап, мајонез.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар