Криза у Паризу: Затворен Ајфелов торањ

Док се истовремено бори да оживи туризам након терористичких напада, насилних протеста и загађења ваздуха, Париз се сусреће са још два проблема који утичу на смањење броја туриста.

Путовања 14.12.2016 | 13:18
Криза у Паризу: Затворен Ајфелов торањ
Наиме, Ајфелова кула је затворена због штрајка радника, преноси АП.

Синдикат је организовао штрајк наклон што је компанија СЕТЕ, која управља Ајфеловом кулом, одбила 51 захтев радника, који су се односили на плату и радне услове.

Број туриста који посећују Ајфелову кулу је пао са 7 милиона на 6 милиона ове године. Директорка СЕТЕ, Ан Јаник је рекла за АП да је компанија избегла вишак запослених, али да “не могу да приуште додатна запошљавања“.

Она наводи да су радници “изоловани од стварности“ и додаје да није сигурна да они заиста разумеју тренутну ситуацију.

Разочарани туристи су остали испред затворене куле, након што су им запослени из компаније објавили да не могу да је посете.

Многе друге атракције у Паризу, укључујући и парк близу Ајфелове куле и Марсова поља, су такође затворене, због инвазије пацова.

Париз је увек имао проблем са глодарима, делимично јер је изграђен на великој реци, али стручњаци кажу да до сада овај проблем никада није овако озбиљан.

Тренутно око 6 милиона пацова трчкара по центру Париза. Ови пацови се изгледа уопште не боје људи, који се саплићу о њих на пешачким стазама.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар