Очистите организам од никотина уз ове намирнице

Детоксикација након пушења је најефикаснија уз ове намирнице.

Здравље 05.10.2015 | 16:25
Очистите организам од никотина уз ове намирнице

Ако већ не можете без цигарета, покушајте да смањите њихов негативан утицај на здравље. Ове намирнице имају одличан утицај и препоручују се за детоксикацију након пушења.

Сок од цијеђене наранџе

Ово је веома ефикасан домаћи лијек за избацивање никотина из организма, нарочито за оне који желе потпуно да прекину с пушењем.

Броколи

Ниво никотина у организму можете смањити и тако што ћете јести броколи. Ово зелено поврће је богато витаминима Б5 и Ц који ће ефикасно замијенити витамине који се губе пушењем цигарета.

Сок од мркве

Када доспије у организам, никотин улази у крвоток и у тијелу се задржава и до три дана. Сок од мркве може умањити негативан утицај цигарете на организам. Овај напитак је богат витаминима А, Ц, К и Б који су ефикасни у избацивању токсина из организма.

Поред ових намирница ту је свакако и вода која може избацити скоро све штетне материје из органзима, укључујући и никотин. Ако дневно попијете осам чаша воде, можете знатно смањити негативан утицај пушења. Обичној води можете додати и кришке лимуна и наранџе како бисте оплеменили укус.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар