Није свеједно како правиш лимунаду

Лимунада направљена са топлом водом одлична је за детоксикацију организма, кажу стручњаци, али постоји још једна важна цака у прављењу овог напитка.

Здравље 06.03.2015 | 12:36
Није свеједно како правиш лимунаду

Напитак од исцеђеног лимуна и топле воде добар је за детоксикацију организма и дигестивни систем, а помаже и у мршављењу због тога што умањује апетит."Чаша топле лимунаде пре доручка неће вам помоћи само да хидрирате организам, већ ће добро деловати и на дигестивни систем и регулисати апетит", каже нутриционисткиња Кери Глесмен, која тврди да и сама започиње дан топлом лимунадом. Наравно, без шећера.

И нутрициониста Дана Џејмс хвали топлу лимунаду: "Помаже детоксикацију организма због тога што горак укус и киселост лимуна уклањају масне наслаге".

Али, постоји једна важна ствар коју многи заборављају када је реч о прављењу лимунаде - треба убацити и мало лимунове коре. "У кори се налазе флавоноиди, супстанце које су важне за детоксикацију", објашњава Џејмсова, и саветује да у лимунаду обавезно нарендате мало лимунове коре, како би напитак имао максимално добар ефекат на здравље.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар