Беч је већ захватила божићна чаролија

У Бечу су отворени божићни вашари који. као и сваке године, представљају незамењив део празничне атмосфере у аустријској престоници и уједно привлаче велики број туриста из целог света.

Путовања 23.11.2014 | 14:07
Беч је већ захватила божићна чаролија

Сваке године, средином новембра, у Бечу се поставља празнична расвета, а на већини тргова постављају се дрвене кућице у којима се продају божићни украси, сувенири, посластице, као и пунч и кувано вино, који су главни саставни део божићних вашара.

Овогодишња понуда бечких божићних вашара већа је него претходне године. У аустријској престоници ове зиме биће отворен 21 божићни вашар, са укупно 993 штандова, што је за 59 више него прошле године.

Главни божићни вашар у Бечу се налази на тргу испред Већнице, а посебне атракције су вашари испред дворца Ссенбрун и на Карслплацу.

Божићну атмосферу испред Већнице донео је божићни вашар "Кристкинделмаркт", који је сваке године најпосећенији.

На њему је постављено укупно 148 штандова, на којима ће заинтересовани моћи да потраже интересантне поклоне за предстојеће празнике.

По први пут ове године отворен је божићни вашар на Михаелерплацу, тргу између бечке палате Хофбург и трга Колмаркт у строгом центру града.

Посебност тог вашара су кулинарски специјалитети који су се некада сервирали на хабсбуршком двору.

Иначе Аустријанци ове године планирају да потроше,у просеку, око 340 евра на божићне поклоне.

Сваке године божићне понуде у продавницама широм Аустрије крећу све раније, тако је и овај пут, тако да су већ два последња викенда препуне трговачке улице и шопинг - центри.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар