Најбоље "љубавне" дестинације у Европи

Ако размишљате о романтичном путовању, ево неколико предлога.

Путовања 25.04.2012 | 09:38
Најбоље "љубавне" дестинације у Европи

Париз

"Париз је увек добра идеја!" говорила је глумица Одри Хепберн. Колико год да је можда већ "излизана" дестинација, чини се да има нешто што заиста даје дозу романтике француској престоници. Овај град је нарочито леп у пролеће када можете да уживате у изласцима и заласцима сунца, а наравно, и да обиђете Ајфелову кулу, Монмартр. Супер место које парови треба да обиђу у француској престоници је и Зид љубави, на коме је на 300 различитих језика написано "волим те".

 Лисабон

Лисабон је град великих готских катедрала, музеја, античких манастира, али и добре хране. Ипак, оно што доприноси романтици у овом португалском граду свакако су звуци фадо музике. "Одврните" и уживајте.

 

Копенхаген

Ако је судећи по резултатима истраживања из октобра 2013. године, ово је најсрећнији град на свету. Док високе цене помало "убијају" романтику, са друге стране, атмосфера у најсрећнијем граду сигурно ће допринети вашем романтичном расположењу.


Рим

"Вечни град" право је место за заљубљене парове. Романтичне дестинације у овом граду су Шпанске степенице, паркови, музеји, мостови... не може да вам буде досадно.


Барселона
Могуће је да ћете се осећати помало дезоријентисано међу свим тим кафићима, баровима, продавниацама у Барселони. Зато се "држите заједно", а никако не треба да заобиђите Царрерделс Петонс, односно "улицу пољубаца". Шта ћете тамо радити одлучите сами.

Коментари / 0

Оставите коментар