Сумња се да је у Европу стигла опасна болест

У Шпанији је код мушкарца недавно пристиглог из Екваторијалне Гвинеје откривен први случај за који се сумња да може бити смртоносна заразна Марбуршка болест, саопштиле су данас здравствене власти шпанског региона Валенсија.

Здравље 25.02.2023 | 14:37
Сумња се да је у Европу стигла опасна болест

У Екваторијалној Гвинеји је, због тог облика хеморагичне грознице, још 13. фебруара у карантин стављено више од 200 људи, а ограничено је кретање у провинцији Кие-Нтем, гдје је вирус први пут откривен.
 
Мушкарац, стар 34 године, пребачен је из приватне болнице у изоловану јединицу у болници "Ла Фе" у Валенсији, гдје се спроводе тестирања, саопштиле су здравствене власти, пренио је Ројтерс.

Како даље преноси Тањуг, овај вирус је узрочник хеморагијске грознице, која има стопу смртности до 88 одсто, према подацима Свјетске здравствене организације (СЗО).
 
Тренутно не постоје вакцине нити антивирусни третмани одобрени за лијечење. Екваторијална Гвинеја је до сада пријавила девет умрлих, као и 16 сумњивих случајева те болести, са симптомима грознице, умора, поврац́ања крви и дијареје, саопштила је СЗО.
 
Та организација је навела да повец́ава епидемиолошки ниво надзора у Екваторијалној Гвинеји.

Камерунске власти откриле су два сумњива случаја на хеморагичну грозницу 13. фебруара у Оламзеу, на граници са Екваторијалном Гвинејом, рекао је 14. фебруара регионални званичник за јавно здравље Роберт Матурин Биџанг.

Камерун је ограничио кретање дуж границе са Екваторијалном Гвинејом у покушају да избјегне ширење заразе.

(Независне) Фото: Аваз

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рајан

25.02.2023 13:49

Очито се покушава почет са цјепивом од ког Народ масовно умире.Више наивни и лаковјерни нема свима је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.Матриx.

25.02.2023 13:56

Обавезно затварање и седма доза :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

17.04.2023 20:43

Ако је потврдила свјетска здравствена организација.ЈОЦА СЛЕПАЦ ВИДО.ГАДИ МИ СЕ ТА ФУЈ ЕВРОПА

ОДГОВОРИТЕ