Како да се једноставно ријешите мамурлука

Нова година вријеме је славља и забаве, а уз њу се увијек веже и алкохол, а уз алкохол се наравно доста често веже мамурлук. Ево неколико трикова како га можете смањити и зауставити.

Здравље 01.01.2023 | 10:47
Како да се једноставно ријешите мамурлука

Код заустављања мамурлука најважнији су витамини. Прије него што уопште кренете пити, поједите храну богату са Б и Ц витаминима како би заштитили своју јетру, преноси Вечерњи лист.

Током вашег изласка пијте пуно воде. Алкохол се веже за воду у вашем тијелу и тако пролази кроз ваш систем. Ако не пијете довољно воде, алкохол ће вас брже “ударити.” Такође како вас идући дан не би бољела глава, вода је право ријешење.

Затим, ујутро када се пробудите мамурни, немојте остати у кревету, него устаните, растегните и отворите прозоре. Врло је важно да имате свјежег ваздуха јер све што ви издишете током ноћи ће вам проузрковати главобољу.

Када удахнете свјеж ваздух и добро се растегнете, важно је повратити енергију, а то можете направити заситним доручком. Најбољи доручак који можете јести су јаја јер су она амино киселином која помаже за пробаву алкохола и смањује његове посљедице.

И на самом крају ако вам ништа не помаже, једноставно попијте пуно чаја или кафе и одлежите свој мамурлук до идућег дана.

(Вечерњи.хр / Илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јасам опет

01.01.2023 14:10

Не локати али ми глумимо да имамо све а свега зељени.

ОДГОВОРИТЕ