Путовања идеална за крај љета...

Многи су свој летњи одмор одавно искористили, али постоје и они који се тек спремају да спакују кофере.

Путовања 10.09.2019 | 10:21
Путовања идеална за крај љета...
Да би избегли гужве, високе цене и препуне плаже многи људи планирају одмор у септембру, па чак и у октобру. 

Постоје места у којима је море савршено баш у то доба године.

Коста дел Сол је живописно место у Шпанији са прелепим плажама. Шарм који носи та обала готово је ненадмашан. 

Ушушкано међу планинама и литицама, погодно је за рониоце због разноврсног морског света као и за оне који желе да уживају у хладу под палмама.

Аликанте је место где туриста има током целе године, али их је пред јесен знатно мање. Познато је по плажама са златним песком и прозирно чистом водом. 

Град има разноврсну понуду, као и бројне догађаје који се у њему одржавају, па се овде може пронаћи разонода за свакога.

Тенерифи су највеће канарско острво са спектакуларним плажама. Цело острво обилује разноврсном природом, парковима, па где год да одседнете, можете да пронађете излете који воде до места које желите да истражите. 

Острво је познато и по аква-парковима и акваријумима, па је забава неизоставна.

Осим Тенерифа, препоручује се и острво Ланзаронте и његов контрастни пејзаж. На једној плажи је златни песак, на другој вулкански црни, негде су плаже простарне, а негде стене окружују малене увале. 

Постоје мирне и забачене плаже, а постоје и оне где је поприлично живахно, потребно је само да изаберете, пише сајт Црyстал Травел.

Грчка је позната по својим прелепим плажама, али какве су те плаже у току септембра и октобра? Подједнако добре! 

Готово било које место да изаберете нећете погрешити, али Крф је једно од дестинација које се препоручују. Међу многобројним плажама, чак на 30 се "вијори" плава заставица.

Крит је веома популарна летња дестинација, али крајем септембра и почетком октобра људи нема толико, па лепота прелепих плажа долази до изражаја. 

Које год место у граду да изаберете бираћете само између лепих и лепших локација за одмор.

Острво које вреди посетити у било ком делу године је Малта. Овде, осим задивљујућих плажа, можете да нађете прегршт културних знаменитости које свакако на квалитетан начин употпуњују ваш одмор.

И Кипар је такође погодан за посете током целе године. 

За ово доба године најбоља су места Лимасол и Пафос, а оба места красе прелепе плаже окружене зеленилом и брдима и "бескрајним" морем које ће учинити одмор идиличним.

Турска обала нуди подједнако добар одмор у септембру као и у јуну. За одмор ће једини проблем бити на којој од плажа да се сместите. 

Ту је област Муџла. 

Окружена тиркизним морем и песком, без претераних гужви, заиста ће одмор учинити незаборавним.

Све дестинације у којима је у јулу било неподношљиво вруће, у септембру и октобру су савршене за одмор. Због тога се велики број људи одлучује за Египат, Тунис и Мароко. 

Поред воде идеалне температуре, ове земље су богате културно-историјским занимљивостима чије упознавање употпуњује одмор.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар