Ни Париз, ни НYЦ! Највише туриста иде у овај град...

Није то ни Париз, ни Сингапур, ни НYЦ.

Путовања 05.09.2019 | 10:32
Ни Париз, ни НYЦ! Највише туриста иде у овај град...
Тајландски главни град Бангкок на првом је месту најпосећенијих градова на свету, испред Париза и Лондона, према годишњем истраживању МастерЦарда.

Бангкок је најпосећенији град на свету четврту годину за редом са 22,8 милиона посетилаца. Париз и Лондон су на другом и трећем месту са око 19,1 милиона долазака, а следи их Дубаи са 15,9 милиона. Листу настављају два града у југоисточној Азији, Сингапур и Куала Лумпур који су заузели пето и шесто место. Према истраживању које обухвата 200 градова, у првих десет сврстали су се још Њујорк, Истанбул, јапанска престоница Токио и турски град Анталија.

Број међународних посетиоца у 200 градова нарастао је за 76 одсто у задњих 10 година. Упркос чињеници да је Бангкок више година на врху пописа, тајландски туризам бележи блажи пад долазака што није неважно у земљи у којој се туризмом остварује 12 посто прихода.

Слабији раст Кине утицао је на пад долазака кинеских туриста у првој половини године. Али, ту чињеницу делимично је надокнадио повећан број индијских туриста. Тајланд очекује око 2 милиона индијских туриста у 2019. години, предвиђају тајландске туристичке власти. С друге стране, оцењују да ће Кина увек бити снажно туристичко тржиште.

"С обзиром на то да мање од 10 одсто кинеске популације има пасош, потенцијал кинеског тржишта неће никада избледети", рекао је извршни директор хотелске групације Минор Хотелс Дилип Рајакриер.

(Реутерс)
(Фото: Депоситпхотос)

Коментари / 0

Оставите коментар