Нови јога правац: Псовање и пиво

Јога је опуштајућа, медитативна вежба, која вас припрема за остатак дана, али сада је могуће постићи исти резултат радећи потпуно супротне ствари.

Здравље 11.05.2019 | 20:41
Нови јога правац: Псовање и пиво
"Раге Yога" - "јога беса" има идеју да смири и доведе у равнотежу псовањем, викањем и испијањем пива!

Линдси Истас, оснивач правца "Раге Yога", објашњава на свом сајту, а преноси Дистрацтифy.цом, да је њен метод пракса која укључује истезање, позиционе вежбе и лош хумор, са циљем постизања доброг здравља и достизања "зена". "То је више од пуке вежбе, ’Раге Yога’ је стил живота", наводи инструкторка.

Линдси објашњава да се на редовном часу јоге осећала као да ту не припада. "Осећала сам се као да стојим у библиотеци пуној гимнастичара", покушала је да објасни. Тада је одлучила да осмисли нов правац. Каже да јој је он веома помогао.

"Кроз праксу сам успоставила снажну везу између тела и ума и почела додатно да ценим своје тело. Научила сам како да успорим ум, како да се добро осећам у својој кожи. Помогла ми је да излечим зависност и да решим многе друге личне проблеме", рекла је.

Ешли Дузић, инструктор "бесне јоге" на Браш Бруерију у Хјустону, рекла је да је многим људима потребно да науче да отпусте шта је непотребно и да се ослободе "онога што им је вишак".

Она је нагласила да је љутња ефикасан начин да ступимо у контакт са самим собом. "Јога сама по себи подразумева уједињавање, јединствено спјање са самим собом. До тога се не долази само умирењем, медитирањем, вежбањем у тишини, како многи сматрају", каже Ешли.

"Сви смо због нечега љути и у себи предуго чувамо бес. Овај метод омогућава да се ослободите љутње и фрустрација на здрав начин, а затим све то исперете", објаснила је.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустриа

16.05.2019 13:36

То само раде некрсти И погани тоје нај веце смеце И отров цовјецанства

ОДГОВОРИТЕ