Кожа мушкараца око очију стари брже него код жена

Мушка кожа је дебља, 15 одсто маснија, пуна митесера, има израженије поре и изиритирана је бријањем. Треба да користе хидратантну крему, али никако женску.

Здравље 21.09.2018 | 21:22
Кожа мушкараца око очију стари брже него код жена
Доста мушкараца не придаје важност неги коже лица.

Можда има оних који су из чисте радозналости испробали хидратантну крему своје супруге или девојке, не знајући да је то горе него да су остали доследни свом мачизму. Зашто?

Прво јер се женска и мушка кожа много разликују.

Мушка је дебља и маснија, па ако је намаже кремом своје "лепше половине", превише ће се сијати и запушиће поре.

Препорука је да се користи линија козметичких производа намењених мушкарцима - хидратантна крема или благи тоник који ће дубински нахранити кожу исушену бријањем.

Не треба заборавити ни подручје око очију, јер је кожа ту најтања и стари брже него код жена, па се боре појављују много раније и, што је још горе, израженије су.

Редовним умасиравањем одговарајућег препарата (свакога јутра, после умивања), успориће се појава тих видљивих знакова старења, постојећи ублажити и тако надмудрити извод из матичне књиге рођених.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ТЕШИТЕ СЕ, ТЕШИТЕ...

23.09.2018 08:46

А ко је вршио истраживања? Жене? Никада не веруј женама које лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НицкY

23.09.2018 09:43

Ово је истина, погледајте се мало боље у огледало XД

Name

Ту сам те чекао ''НицкY''...

23.09.2018 11:19

Па да појасним уз један ''мали'' пример... Дакле, када је Господ Бог стварао свет, прво је, наравно, створио Адама. И гледа тако Господ Адама, помало врти главом, али на крају рече: ''Могло је и боље, али није толико лоше.'' После тога Господ створи Еву и видело се одмах да није био задовољан. Гледа је мало подуже и на крају скрушено рече: ''Ти ћеш ипак морати да се шминкаш''.