У паметном хотелу папуче и намјештај се сами паркирају

Један од најмодернијих хотела на свету налази се у јапанском граду Јокохами. На улазу у собу госте дочекују "паметне" папуче, а у њима исти такав намештај. Хотел ПроПИЛОТ Парк Рyокан је комбинација традиционалног далекоисточног гостопримства и најсавременије технологије, коју је развио Нисан.

Путовања 07.02.2018 | 12:55
У паметном хотелу папуче и намјештај се сами паркирају
Хотел у планинском месту Хаконе, познатом по изворима топле воде, гостима нуди "паметна" изненађења, која поред папуча, укључују и намештај који се самостално креће.

Користећи Нисанов аутомантски систем кретања и паркирања, папуче се саме "паркирају" после притиска на дугме, а у собама се налазе и "самопаркирајући" столови и подни јастуци, пише Индипендент.

"Ова технологија у аутомобилима захтева снажне процесоре, четири камере високе резолуције за обраду слике у реалном времену и 12 сонарних сензора за процену околине возила. Након обраде сакупљених информација, систем безбедно може да паркира аутомобил контролисањем папучице гаса, кочница, управљача и мењача", каже потрпарол Нисана Ник Максфилд.

Он додаје да, када је о папучама реч, она служе да подигну свест људи о потенцијалу аутоматизованих технологија вожње, а и сама примена је много једноставнија. Сваки предмет који се користи има "хоме" позицију, која се активира притиском на дугме.

Папуче имју два мала точкића помоћу којих се крећу, а које се увлаче након што их неко обује.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар