Авио-компанија увела посебан јеловник за смањење нервозе

Британска авио-компанија Монарх ерлајнс уврстила је на мени током летења посебну врсту хране која има за циљ да побошља расположење и смањи стрес код нервозних путника.

Путовања 05.09.2017 | 06:26
Авио-компанија увела посебан јеловник за смањење нервозе
Монарх ерлајнс се удружила с професором Чарлсом Спенсом са Универзитета Оксфорд како би направила посебно дизајнирани јеловник на којем се налазе намирнице које могу да утичу на расположење путника. Тако ова авио-компанија сада путницима служи колаче од риже зачињене лавандом који су одлични за опуштање, зелени чај, мешавину биљног чаја, кекс од морских алги, пецива од умами теста и енергетске плочице с умаком од печурака и парадајза.

Поред сланих јела, најдража посластица путника с менија за добро расположење јесте црни сладолед који, како тврде из авио-компаније, одвраћа пажњу путника од стресног летења.

"Многи при помисли на сладолед мисле на хладна освежења светлијих боја, па их црна боја може одвратити од хаотичног пута и у исто време и изненадити", рекао је за Телеграф професор Спенс, који је дуго сарађивао с реномираним куваром Хестоном Блументалом.

Такође су посебна и пецива од умами теста која се служе путницима током лета, а главна сврха им је да умање осећај притиска, сувог ваздуха и буке млазног мотора.

Поред менија за боље расположење, ова авио-компанија у понуди има и мноштво друге хране и грицкалица попут разних сендвича, пасте, тостове, житарице...

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар