Како да се храните здраво иако живите брзим темпом?

Технологија олакшава живот на разне начине. Због ње је живот и сложенији, ужурбанији и захтевнији, што оставља веома мало времена за здрав начин живота.

Здравље 22.07.2017 | 12:15
Како да се храните здраво иако живите брзим темпом?
Међутим, иронија је у томе да су нашем организму вежбање и добра исхрана најпотребнији баш када смо под највећим стресом и са највише обавеза.

Ево пет савета како да останете здрави упркос ужурбаном начину живота:

1. Припремајте оброке унапред: иако ово изгледа као још једна обавеза више у већ претрпаном распореду, припрема хране унапред вам може уштедети много времена и спасити вас од напада глади. Покушајте да скувате неколико различитих јела током викенда и поделите их у различите посуде како бисте могли само да их узмете и понесете током недеље. Исто тако, држите ужину као што је орашасто воће, сушено месо и воће у кесицама одређене величине.

2. Саставите јеловник: одвојите 20 минута да саставите јеловник са брзим јелима које можете јести током недеље. То значи да кад купујете храну, купујете оно што вам је потребно и кад је време да се припреми вечера, већ знате шта ћете правити и шта вам је потребно.

3. Не заборавите доручак: балансиран и хранљив доручак ће вас обезбедити за цео дан и дати вам енергију и стабилан ниво шећера. Бирајте смутије паковане са свежим воћем и чак и неким поврћем, или потопите преко ноћи овас ако немате времена.

4. Једите и држите састанке: пробајте да испланирате састанке уз ручак са клијентима или запосленима да бисте били сигурни да ћете јести у време ручка. Или још боље, организујте шетњу до ресторана да бисте удахнули мало свежег ваздуха и мало провежбали. Избегавајте да једете за радним столом, јер је превелико искушење да грицкате нешто а да тога нисте свесни и да у томе претерате.

5. Водите рачуна о уносу довољно течности: држите флашу воде на радном столу и пијуцкајте током целог дана. Допуњавајте боцу на најдаљој чесми како бисте направили кратку паузу и мало прошетали. Ограничите унос зашећерених енергетских и газираних напитака, јер вам од тога брзо скаче ниво шећера у крви а затим нагло пада, услед чега постајете летаргични и непродуктивни. Такође додају непотребне калорије – а ако током већег дела дана седите за радним столом, нећете сагорети те екстра калорије.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонyмно

22.08.2017 14:26

- Можда,некоме је потребно. - ---------------------- - Измедју осталог,у кратком периоду долазимо до жељене и погодне телесне тежине кроз захвалност и благослов Богу,а без молитве Господње или Оченаша,све ово не би имало толико учинка.Без обзира што имамо посла преко главе,у току дана одвајамо макар 15 до 20 минута у хваљењу Господа и прослављању Бога,са музиком или без музике.Рецепт је прост ко пасуљ и једноставан: у потхрани скоро потпуно избацујемо физички хлеб,једемо паленту и сличне намирнице,укључујући речне и морске плодове,једемо поврће и воће,а дневно пијемо(како кад)2-5 литара воде,(а ако ко није вегетаријанац)може и салама,мало разних врста кобасице,паштетице и месни наресци,срчемо топле чорбице и супице,ручкамо по мало сваку врсту сира,а понекад једемо кувано и печено месо. - Измедју осталог,овако,мало по мало,дошавши до жељене и погодне телесне тежине,поред свакодневних радних обавеза,на свој начин хвалимо Господа и прослављамо Бога. - Из наше куће,Господов благослов свима вама у име Бога Исуса Христа,јединог Спаситеља. - Поздрав. - Откривење Јованово - Апокалипса: 22:21

ОДГОВОРИТЕ