Милано забранио употребу селфи стикова

Власти Милана забраниле су употребу селфи стикова, лименки и стаклених флаша, као и камионе са храном, у настојању да строже казне и уведу ред у градска средишта недоличног понашања, током летње сезоне.

Путовања 17.07.2017 | 09:27
Милано забранио употребу селфи стикова
Од петка, продаја лименки и стаклених флаша је забрањена у приобалној области Дарсена, а барови и пабови пиће могу да служе само у папирним и пластичним чашама.

У тој зони збрањено је "држање, ношење, остављање на улици, бацање или доношење било кавих посуда и лименки, као и употреба селфи стикова". Подручје на које се забрана односи омеђено је трговима и улицама: Пиазза XXИВ Маггио, Виале Горизиа, виа Цодара, Пиаззале Цанторе и Виале Гиованни Д'Аннунзио.

Забрана се односи и на камионе са храном и, за сада, ће важити до 13. августа. Такође, забрањена је и употреба петарди и осталих пиротехничких средства.

Милано није једино место које је забранило селфи стикове, пре њега тој је још 2015. учињено у свим Дизни парковима у свету. Таква забрана се примњује и у Забраненом граду у Пекингу и у Меки у Саудијској Арабији.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар