Како припремити тијело за плажу у кратком времену?

Сезона купања и сунчања је већ почела, а ви још нисте спремни за њу? Не брините. Захваљујући овим малим триковима, за кратко време ћете моћи да урадите све што је потребно да заблистате на плажи и изгледате свеже, одморно и опуштено.

Здравље 30.06.2017 | 13:47
Како припремити тијело за плажу у кратком времену?
Када је реч о храни и пићу, ту нема неке велике тајне. Иако многи сматрају како је касно за било какве дијете и режиме, никада није касно избацити нездраве навике. Превише соли, угљених хидрата и алкохола сигурно вам не иду у корист. Зато размислите о здравијим намирницама којима можете да их замените.

Бирајте сезонске салате и много поврћа

Ове намирнице богате су протеинима, па дају осећај ситости, тако да ћете се решити бар једног дела масних наслага.

Стручњаци препоручују да поврће једете уз сваки оброк, а кељ, блитва, парадајз, шаргарепа, батат и броколи само су неке од намирница које ће смањити ваш струк.

Свежи краставци смањиће осећај надутости, а и избацити непотребне течности из организма.

С обзиром на то да је лимун много здравији од сирћета, додајте га салати која ће такође имати одличан свеж укус.

Сирово поврће и воће пуни су воде и влакана који дају осећај ситости, а ви ћете бити изненађени колико брзо ће задовољити ваш апетит и колико ће вам кожа након тога изгледати сјајно.

Удвостручите унос воде у организам

Најмање два литра воде на дан рецепт је за здравље и лепоту, а стручњаци наводе да би требало узимати и више уколико се бавите физичком активношћу. Осим тога, вода нам пружа осећај ситости, па аутоматски спречава гојење. Такође чисти организам, учествује у производњи нових ћелија и има позитивно дејство на кожу.

Смањите унос алкохолних пића

Није новост да алкохолна пића и те како гоје. Чак и да се храните најздравије на свету и вежбате у теретани сваки дан, ако претерујете с конзумирањем алкохоа, нећете видети значајније резултате на својој линији. Зато се држите добре старе изреке - умереност у свему.

Не заборавите на физичку активност

Заборавите на било какве резултате и промене ако се не латите посла и почнете да се бавите неким спортом. Ако нисте луди за вежбањем, бар шетајте што је више могуће, а ако сте једна од оних особа којој активност не пада тешко, вежбајте у теретани или сами код куће. Било какав облик физичке активности поспешиће коначни резултат којим ћете бити задовољни када угледате себе у купаћем костиму. Осим тога, вожња бициклом уместо аутом до посла такође ће се показати добрим обликом враћања тела у форму.

На одмору пливајте и много ходајте

Када стигнете на ваше летње одредиште и помислите како сте учинили све потребно да доведете тело у форму, не заборавите да сви лако изгубљени килограми могу да се врате. Зато је један од најлакших начина одржавања добијене фигуре пливање, с обзиром на то да сте ионако на мору. Када се смире дневне врућине, проведите што више времена у опуштеним шетњама. Након целе године неактивности, нарочито у зимским данима, активност ће сигурно пријати вашем телу.

Одвојите довољно сати за потребан сан

Доказано је да је потребно отприлике 7 сати сна да би тело нормално функционисало, а ви били свежи, одморни и здрави. Ако се придржавате овог правила, бићете спремнији за све дневне активности, што је нарочито битно ако желите брзе резултате.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар