Она је инструкторка јоге која руши све предрасуде

Међународна инструкторка јоге Дана Фалсети одувек се бори са вишком килограма. Јога јој је помогла да превлада проблеме током година преједања и да коначно научи да воли своје тело онакво какво јесте.

Здравље 25.05.2017 | 15:33
Она је инструкторка јоге која руши све предрасуде
Она сматра да свако може да буде онакав какав јесте, а да уз то практикује јогу. Њен снажан и стрпљив начин учења шаље јасну поруку и омогућава њеним ученицима да се охрабре изградњом свести о свом телу.

Крајњи циљ јој је да створи простор у коме се њени ученици осећају сигурно, крећу слободно и уживају у јоги без икаквих очекивања.

Дана је због проблема са вишком килограма била на разним дијетама и константно вежбала, али је након значајног губитка тежине схватила да је мршавија, али не и срећнија и да се променом изгледа тела није и она променила.

"Имала сам поремећај исхране, борила сам се са вишком килограма и осећала депресивно и лоше све док нисам схватила да могу да прихватим и волим себе овакву каква јесам. Уз јогу сам спознала своју праву снагу и схватила да су најтежа ограничења она која сами себи створимо", каже Дана.

Она признаје да је, због своје дебљине, сумњала да ће икада успети да изведе напредније вежбе, али је била упорна и дошла до момента када за њу више није постојала поза која није изводива.

Дана на Инстаграму има скоро 300 хиљада пратилаца који у њој проналазе инспирацију.

"Неки људи виде моју фотографију и сматрају ме инспирацијом. Неки је виде и кажу да сам кит. Нисам ни инспирација ни кит, ја сам само ја. Људи ће видети оно што желе да виде", закључила је Дана.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар