Маслиново уље успорава старење

Маслиново уље можете користити и за прављење укусног намаза за сендвиче или као прелив за рибу и пилетину - у блендеру измиксајте очишћене маслине, маслиново уље, мало белог лука и сезонског поврћа по жељи.

Здравље 09.05.2017 | 08:01
Маслиново уље успорава старење
Маслиново уље требало би да постане саставни део исхране јер може да се користи за готово сва јела и салате. Ако имате више од 50 година, последњи је тренутак да почнете да га употребљавате, нарочито ако имате хипертензију, ангину пекторис, лошу циркулацију, повишен холестерол и масноће у крви, масну јетру... Или, ако желите да живите дуже, а да спорије старите. Студије су показале да оболели од кардиоваскуларних болести за трећину мање умиру уколико пређу на исхрану са маслиновим уљем.

Маслиново уље можете користити и за прављење укусног намаза за сендвиче или као прелив за рибу и пилетину (у блендеру измиксајте очишћене маслине, маслиново уље, мало белог лука и сезонског поврћа по жељи. Мере одредите у зависности од количине рибе или пилетине).

А ако више волите маслине, послужите их уз аперитив, сир или добро црно вино, или их исецкајте и додајте у салату од туњевине или пилетине.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар