Шест градова у којима годишњи одмор траје по шест недеља

Иако слободни дани зависе од компаније у којој радите и послу који обављате, ови градови у просеку имају највише плаћених дана годишњих одмора, чак више од 30.

Путовања 18.02.2017 | 09:49
Шест градова у којима годишњи одмор траје по шест недеља
Сао Пауло, Бразил
Становници ће рећи да у њему живе радохоличари, али просек плаћеног годишњег одмора овде износи 31 дан. Осим тога, Бразил сваке године слави чак 11 празника који су такође плаћени. Житељи овог града воле да путују, а најчешће напуштају домове за време божићних празника, када крећу у Мајами, Орландо и Њујорк.

Рим, Италија
Они који имају срећу да живе у главном граду Италије, имају право на чак 32 дана годишњег одмора. Они који путују и користе благодати годишњег, најчешће остају у земљи и одлазе на италијанску обалу или планине. Град је такође добро повезан с нискотарифним авио-компанијама, тако да путовање у неку страну земљу такође није проблем.

Лима, Перу
Становници главног перуанског града у просеку годишње не раде 31 дан. То време могу да искористе и уживају у свом окружењу, пуном планина и плажа, на само пар сати вожње. Ако имају слободан дан, обично одлазе у Сијенагвиљу, регију источно од Лиме у којој се налази велики број малих хотела и ресторана. Ако на располагању имају више дана, одлазе у туристичка места Паракас и Манкору, а ређе напуштају земљу.

Москва, Русија
И овде 31 дан годишње уживате у заслуженом одмору. Руси обично одмор узимају на лето и у јануару (православни Божић и Нова година), али понекад и у рано пролеће.
Руси који имају довољно новца, одлазе ван земље кад год желе, док други спас налазе у 'Победи', првом руском нискотарифном авиопревознику. Захваљујући њему путују на Црно море, али врло прихватљиве дестинације су и Египат и Турска.

Манама, Бахреин
У главном граду Бахреина, Манами, одмор траје најдуже. Становници имају могућност да на себе потроше пуна 34 дана, а ако се томе дода и 20 државних празника, добија се скоро 2 месеца одмора.

Годишњи се обично тражи за време лета када температура прелази 40 степени Целзијусових, а становници тада најчешће одлазе у иностранство, нарочито у Турску, Грузију и Јерменију. С друге стране, и Манама је посећена за време празника, а у њу најчешће стижу имућни гости из Кувајта и Саудијске Арабије.

Загреб, Хрватска
Хрватски "Закон о раду" не прописује максимално трајање годишњег одмора. Четири недеље је минимум, који може да се повећа у зависности од компаније или колективног уговора.
Хрвати свој летњи годишњи одмор најрадије проводе на сопственој обали, а зиму у кругу породице или на скијалиштима у Словенији, Аустрији, Италији и Француској.

Б 92
фото:интерент

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Самир

18.02.2017 15:45

БиХ ....посто посла нема годисњи траје дозивотно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.02.2017 19:23

У бих не траје ништа..све се распало па ће и бих

Name

ацогз

20.02.2017 07:36

Ако Бог да...