У Тунис упловио први крузер после масакра из 2015.

Немачки крузер МС Еуропа упловио је у пристаниште Ла Гулет 6. октобра са 310 укрцаних путника.

Путовања 11.10.2016 | 11:26
У Тунис упловио први крузер после масакра из 2015.
Брод су дочекали традиционални плесачи, док је војни оркестар ударао у бубњеве и дувао у трубе са циљем да прослави овај догађај.

По искрцавању са крузера, путници су окићени цветним огрлицама које су им поклонили локални продавци и туристички водичи.

Ниво обезбеђења био је изузетно висок, али је опште распложење домаћина и гостију упркос томе било одлично.

“Велика је ствар за мене што могу опет да отворим своју радњу. Топло ми је око срца када видим да се живот поново враћа у село”, изјавио је 39-годишњи Хаифа Даргут за АФП.

“Ова атмосфера чини чуда за моје расположење. Посла није било нигде... Моје камиле су гладовале”, рекао је Салах Иса, трговац камилама који се тим послом бави од своје 12. године.

Габријела, туристкиња из Берлина, рекла је да жели да посети Тунис упркос упозорењима британског Министарства спољашњих послова.

“Не плашим се уопште”, рекла је новинарима на путу ка Медини Туниса, локацији која се налази под заштитом Унеска.

Путници су у Тунису одсели један дан, а затим наставили путовање.

Подсетимо, марту 2015, припадници Исламске државе убили су 21 једну особу у музеју Бардо у Тунису. Већина настрадалих посетилаца били су европски туристи.

Три месеца након тога, у јуну, наоружани нападачи убили су најмање 38 људи и ранили више особа у нападу на комплекс и плажу хотела "Империјал мархаба" у туристичком центру Сус.


Б 92
фото:yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар