Сви путеви воде у Скадарлију

Чувена боемска четврт заслужна за избор Београда као топ дестинације за провод по сајту "Триваго". Туристи задовољни ценама као и разноврсном понудом

Путовања 08.10.2015 | 15:00
Сви путеви воде у Скадарлију

РАЗБИЈЕНА чаша о калдрму, шљивовица уз "карађорђеву шницлу" и песма тамбураша у дупке пуној Скадарлији и синоћ су још једном Београду потврдили епитет најбоље дестинације за провод са мало пара, коју су изгласали посетиоци туристичког сајта "Триваго". Викенд још није ни на помолу, а у најпознатијој боемској улици наше престонице већ од 18 часова сваког радног дана тражи се столица више, тврде угоститељи.



Немци, Енглези, Турци, Руси, Грци, националности различите, али захтеви готово усаглашени - добар провод за малу своту новца. Иако су клубови и сплавови главна дестинација за млађу популацију, проверена Скадарлија прва је локација на којој се ломе штикле страним туристкињама.

- Овде смо већ седму годину заредом и фантастично се проводимо сваки пут - прича брачни пар из Пољске, док ужива у телетини испод сача старог скадарлијског ресторана. - Није скупо ништа, напротив. Храна је укусна, ракија одлична, домаћини љубазни. У Србију идемо на сигурно јер знамо шта нас чека.

Док жице тамбураша окидају уз староградске песме и специјалитете наше домаће кухиње наздравља и младо и старо. Задовољни домаћини љубазно се осмехују страним гостима, а они ломе језик наручујући "чевепчиче" и друга традиционална српска јела испод цене, бар за високе стандарде туриста.

- Сад ћемо да пробамо "караџорџе сницлу", сви је хвале. Наравно уз њу иде ракија, док нам грло не запали. Кренемо са јелом, па осванемо уз музику и празне чаше. И цене су нормалне. Није то скупо, колико је добар провод и ова музика - прича Димитрис Фанис, који је са тројицом најбољих пријатеља дошао из Атине на седмодневни провод у Београд.

Низ сокак, од кафане до кафане, исти призор до раних јутарњих часова, када ће на кратак предах отићи и угоститељи и музичари и туристи до наредне здравице.

ЈЕЛОВНИЦИ НА СВИМ ЈЕЗИЦИМА

ЉУБАЗНЕ хостесе дочекаће госте испред сваког ресторана са јеловницима на српском, али и енглеском, турском, француском и руском језику.

- Све су нам скоро страни гости, највише Турци и Руси. Млађи понекад питају за цену, а старији прво за музику. За место се неретко чека и у реду испред кафане. И захтеви су исти, "карађорђева", ћевапи, ракија и домаће пиво - прича Кристина испред ресторана "Златни бокал".

Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мики

08.10.2015 13:02

Е баш тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИСАМ БОЕМ

08.10.2015 14:01

Када се (естрадни) уметници налижу, они су боеми, а остали?Остали су пијандуре.

ОДГОВОРИТЕ