Ајфелов торањ затворен због џепароша

Туристи јуче нису могли да посете Ајфелов торањ јер је његово особље напустило посао у знак протеста против џепароша, који узнемиравају запослене и посетиоце торња.

Путовања 23.05.2015 | 11:27
Ајфелов торањ затворен због џепароша

Они су истакли да траже "званичне гаранције руководства да ће трајне и ефикасне мере бити предузете како би се окончала та пошаст, чије су жртве многобројни туристи свакодневно", преноси АФП.

Џепароши су најчешће организаовани у групе од четири до пет особа, а некада их може бити и до 30 у околини торња, рекао је за АФП један од запослених, док је његов колега истакао да је добијао претње док је бежао од једног џепароша.

"Рекао ми је, зашто нас не пуштате да радимо... ако се ово настави, имаћете проблеме", додао је он.

Компанија која је задужена за торањ саопштила је да "жали што су посетиоци кажњени" додајући да је руководство заједно са полицијом радило на предузимању мера које би гарантовале безбедност особља и јавности.

Затварање једне од највећих туристичких атракција у француској престоници, старој 126 година, уочи продуженог викенда подсећа на сличне штрајкове запослених у музеју Лувр 2013. године.

Париз, који према подацима за 2014. годину годишње посети 22 милиона туриста, један је од свестких топ туриштичких дестинација, а тиме лака мета за преваранте и џепароше, који најчешће плачкају азијске туристе због све већег броја богатих путника из тих земаља, наводи АФП.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брчко

23.05.2015 13:50

Био сам прослу суботу на врху торња и за то казем. Мој је зивот Свицарска, а ви се бавите свакодневно Додиком и надлезностима РС, а вецина нема за герме. Цаст изузетцима и нормали!

ОДГОВОРИТЕ