Најбизарније туристичке дестинације свијета

Данас на свету има свега и свачега, а под тиме се не подразумевају само добре и лоше ствари, већ и оне чудне и луде ствари и атракције које нас остављају без даха.

Путовања 04.03.2015 | 15:02
Најбизарније туристичке дестинације свијета

Ево неких туристичких дестинација које ће вас сигурно заинтригирати или барем насмејати.

Камени пениси - Мало смо импровизовали са именом, али ово није далеко од истине. Ове камене стене се налазе у Анатолији у срцу Турске, тачније на подручју Кападокије која је готово цела под заштитом УНЕСЦО-а.

Ђавоља купка - Ово језеро је вероватно једно од најгорих места на којем се можете окупати. Налази се на Новом Зеланду и тамно је зелене боје, а има мирис трулих јаја. Међутим, ако вам се свиђају сумпорне купке, свакако посетите и Тиwу Нуwа Мури Коо Фаи у Индонезији!

Стаклена пустиња - Ова пустињска територија простире се од Египта до Либије, а то је заправо једно од најсушнијих подручја Сахаре – највеће пустиње на свету. То је место на коме не можете да видите ништа осим песка и камења, као и редак артефакт - Либијско стакло.

Абрахамово језеро са смртоносним мехурићима - Ово језеро је добило име на јавној селекцији имена 1970-тих година, а иако не звучи као атракција коју вреди посетити – оно то свакако јесте. Испод замрзнуте површине језера можете видети скупине плина у белим мехурима који се - смрзавају. Отровно, али предивно!

Крваво језеро у Боливији - Ово језеро црвене боје није опасно, већ је сасвим симпатична природна појава, због које су и птице које пију воду из језера исто тако обогаћене црвеним пигментом.

Диско џамија - За џамије се обично мисли да су више традиционалне, без великих експериментисања. Међутим, постоји једна џамија - "Схах Цхерагх" у Сиразу (Иран) која помало личи на диско клуб због својих витража који за време сунчаних дана стварају ове светлосне ефекте.

Дно глечера на Антарктику - Ово је једно од места које никада у животу нећете имати прилике да видите сопственим очима (осим ако нисте научник или ронилац). Једини начин да видите како изгледа дно глечера је ако се он обрне- што је заправо честа појава, али и веома опасна. 

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар