10 мјеста која су инспирисала Дизнијеве цртаће

Дизни је познат по фантастичним пејзажима и замковима у којима су смештени њихови филмови.

Путовања 26.02.2015 | 18:43
10 мјеста која су инспирисала Дизнијеве цртаће

Ипак, његови цртачи обично имају инспирацију у стварним локацијама.

Погледајте нека од места захваљујући којима су Дизнијеви цртани филмови тако лепи:

Рута 66 - Цртани филм “Царс” је и тематски и визуелно инспирисан класичним америчким аутопутем – Рутом 66. Низ планина које се виде у неким сценама овог цртаног филма подсећају на знаменитост аутопута – Кадилак ранч.

Алзас, Француска - Творци “Лепотице и звери” тражили су мала села и градове у Алзасу у Француској, како би нашли инспирацију за Белин Мали град.

Мон Сен Мишел - Замак Златокосиних родитеља заправо је прелепи Мон Сен Мишел замак у Нормандији.

Серенгети - Највећи део цртаног филма “Краљ лавова” одвија се у равници која неодољиво подсећа на Серенгети у Танзанији. Она је позната по великим миграцијама животиња и наравно, чопорима лавова.

Забрањени град - Мулан из истоименог цртаног филма живела је у време кинеске династије Хан између 200. године пре нове ере и 200. године нове ере. Иако је Забрањени град подигнут 1.200 година касније, аниматорима је послужио као узор за осмишљавање цареве резиденције.

Ледени хотел - Елзина палата у цртаном филму “Залеђено краљевство” инспирисана је Леденим хотелом направљеним у близини Квебека у Канади.

Нојшванштајн замак - Прелепи Нојшвајнштајн замак у Баварској био је инспирација за замак Успаване лепотице, који је касније адаптиран у чувени Дизнијев замак на почетку сваког филма те куће.

Таџ Махал - Султанова палата у цртаном филму “Аладин” дизајнирана је по угледу на чувени Таџ Махал. Ипак, сам филм смештен је на Блиском истоку.

Замак Шиљон - Замак на обали принца Ерика из филма “Мала сирена” инспирисан је замком Шиљон, који се налази на обали Женевског језера у Швајцарској.

Дворац Шамбор - Дворац Шамбор у Француској послужио је као модел за замак Звери у филму “Лепотица и звер”.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар