Нешковић очекивао расправу о закону о Уставном суду

- Навршило се 10 мјесеци од када сам поднио приједлог измјена Закона о Уставном суду БиХ који у почетку нису прихватали ни СНСД ни ХДЗ, ни Бошњаци - казао је делегат у Дому народа ПС БиХ Желимир Нешковић (СДС), након што данас није настављена сједница Дома народа због недоласка делегата из Клуба Бошњака.

Босна и Херцеговина 27.06.2024 | 13:43
Нешковић очекивао расправу о закону о Уставном суду

Очекивао сам, каже он, дискусију о овом питању које је горуће и које боли Републику Српску, али чини ми се и хрватски народ.

"Очекивао сам да ћемо разговарати. Да ће Бошњаци прекинути блокаду и показати да је БиХ суверена, али то се није десило. Очекујем да се у будућности ријеши овај проблем... Изражавам сумњу у искреност једног броја делегата, јер када би се десило да је у Клубу Срба још делегата СДС-а и да на овај начин блокирамо рад институција, били бисмо санкционисани... ", казао је Нешковић.

"Ако мисле да ће мени бити ускраћено право гласа и да предлажем закон, један од најважнијих у БиХ, преварили су се и само чине штету, блокирају бх. институције и на тај начин нећемо постићи ништа. Константне стрелице које упиру ка мени из Федрације не стоје", рекао је Нешковић.

Према закону је, додаје, надлежност Дома народа потпуно јасна када се ради Уставном суду БиХ, о избору судија, па и страних судија...

"На данашњем дневном реду је требао бити и закон о ПДВ који сам предложио и који би олакшао живот свима у БиХ у свим локалним заједницама, али очигледно неки људи немају слуха за то", казао је Нешковић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Луле

27.06.2024 14:18

Сталне блокаде рада институција показују да владајућа коалиција није способна да води државу.све то говори да је неопходно распустити их и организовати ванредне изборе. Чим прије тимбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ја

27.06.2024 14:47

Предлозио неуставне законе о Уставном суду,стаси друго оцекивао?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.06.2024 15:10

Упитан је начин оснивање и структура Суда.

Name

Милан за Ма ја

27.06.2024 17:25

Није тако! Предложио је Закон о Уставном суду БиХ јер је и Устав БиХ прописује да Пар.скупштина након 5 година од дана потписивања Дејтона може другачије одредити избор троје судија које бира Предсј.Евр.суда за људска права! Према томе предложио је закон који је у складу са уставом!

Name

Бенито

27.06.2024 23:21

Не разумиј оволику драму око судија. Ето као ако буду само наше “независне” судије они ће се борити против криминала. Па кад лоповски политичари, директори и тајкуни нису сад у затвору-неце бити ни с насим судијама који су јако “независни”! Де се ви борите за потицаје пољопривреди, за радна мјеста, боље школе, плате и пензије а нама је увијек “ кадија те тужи кадија ти дуди”!

ОДГОВОРИТЕ