"Заставу Српске сте употријебили умјесто столњака"

Народни посланик и члан Предсједништва Народног фронта, Радислав Дончић, тврди да последњих година у Републици Српској као печурке послије кише ничу професионални ,,заштитници''  Српске, који ту своју ,,заштиту'' дебело наплаћују.

Република Српска 16.06.2024 | 14:01
"Заставу Српске сте употријебили умјесто столњака"

,,Већина њих су у пракси заштитници лика и дјела ,,великог вође'', а колико им је стало до Републике Српске свједочи фотографија са прес конференције самозваног покрета ,,Одбрана Српске''“, сматра Дончић и подсјећа да је њихов лидер Дарко Матијашевић рекао да требамо стати иза ,,државничке политике'' Милорада Додика.

,,Држава, Матијашевићу, није Милорад Додик али јесте застава коју сте безобразно употријебили умјесто столњака'', поручује Дончић и упозорава да је законом  предвиђена новчана казна за такво  непоштовање заставе што би  Матијашевић, као бивши министар унутрашњих послова Републике Српске требао знати.

,,Под том заставом је, ако не знаш, а требао би, створена  Република Српска, али је имала и грб који је твој ,,државник'' укинуо, као што је укинуо и химну Републике Српске, а сада хоће да укине и Дан Републике Српске'' подсјећа Дончић и додаје:

,,Све то би требао знати, Матијашевићу, и поштовати, али када видим ко сједи поред тебе све ми је јасно. И твој сарадник је, ваљда по угледу на ,,великог вођу'', у рату шверцовао. Додуше не намјештај и цигаре као ,,државник'' већ покер апарате због чега је 1992. године избачен из МУП-а Српске. Доласком ,,великог вође'' на власт на тенковима СФОР-а и НАТО-а рехабилитован је и он. Период када је био на мјесту начелника ЦЈБ Источно Сарајево остаће запамћен по злу, по претресима српских кућа, које је нажалост у срадњи са СФОР-ом,  вршио МУП Републике Српске у потрази на осумњиченим за наводне ратне злочине. У једном таквом ,,претресу'' у Вишеграду је убијен Новица Лукић.''

Дончић је подсјетио и на ,,мрље у каријери'' Дарка Матијашевића:

,,Ниси се ни ти, Матијашевићу, прославио као министар. Остаћеш упамћен, јер је за твог мандата највише Срба из Републике Српске испоручено Хагу. Након министарске фотеље ускочио си у директорску. Сјети се да си био предсједник надзорног одбора ,,Комграпа'' београдске фирме чији је већински власник био Слободан Станковић. Фирму сте, сјећаш ли се, Матијашевићу, уништили а стотине радника послали на улицу, чиме сте се домогли вриједних некретнина (пословна зграда на Теразијама у Београду, зграда у Косовској улици код Скупшине, некретнине на Сјеверном булевару, земљиште и некретнине у Железнику, Соко Бањи, Обреновцу...).''

Донћић на крају закључује:

,,Такви и вама слични не могу бранити Републику Српску. Такви ће Републику Српску продати и издати. Показали сте то бранећи ,,државника'' који је укинуо низ надлежности Републике Српске и наставља то да ради само како би се додворио онима који су га довели на власт и који га  на власти држе и данас. Они који заставу Републике Српске користе као подметач за пиће не бране ни Републику Српску ни Србе!''

(БН / Фото: Милан Пилиповић)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мика

16.06.2024 14:12

Тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2024 15:10

Све аргументовано! Браните лопова и дезертера који је Јасеновачку грађу дао Хрватима? Браните некога ко је Милановића довео у Дервенту да дијели одликовања усташама за побијене Србе. Браните некога ко је опустошио РС и младе стручне растјерао по свијету, привреду уништио, итд. Срам вас било. Ви сте група интресџија и ништа друго. Никакав углед ви немате као ни тај што га браните.

Name

Идеално

16.06.2024 14:25

Е ово је вец у сами центара! Циста десетка и то 10,00...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.06.2024 14:48

9. Јануар Дан Републике Српске, је највазније питање опстанка Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.06.2024 15:06

Матијасевић је плаћен од секте да буде дезурна ходалица по бањалучким насељима и окупља неке борце. Зена му ради у министарству финансија. Смеће људско. Он и Андан и свита сектаска. Фуј багро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

16.06.2024 17:20

Не разумијем људе који се дочепају богатсва кроз криминал и, умјесто да се повуку и уживају, они и даље трче да буду слуге породице Додик.

Name

Србо

16.06.2024 15:08

Тај Матијашевић незна двије реченице саставити, баш би воли чути сад шта о њему мисли Дарко Трифуновић , велики стручњак безбједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

16.06.2024 15:14

ПРИСРАЦИ.СРАМ ВАС БИЛО ТУ ФАЛАМИТЕ И ПЉУЈЕТЕ ПО ЗАСТАВИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ТУ ЗАСТАВУ НЕБИ МИ БИСЊАЦИ И ХРВАТИ СТАВИЛИ УМЈЕСТО СТОЛЊАКА,А ИСТО ТАКО СУ СИМПАТИЗЕРИ СНСД НА СКУПОВИМА ПОД НАЗИВОМ "ГРАНИЦА ПОСТОЈИ "НАКОН СКУПОВА БАЦАЛИ ЗАСТАВЕ ПО ЊИВАМА ПРИ ПОВРАТКУ КУЦИ.СПАДАТЕ У ГРУПУ ЉУДИ КОЈИМА НИСТА НИЈЕ СВЕТО СЕМ НОВЦА.СРАМ ВАС БИЛО СВИХ ОНИХ КОЈИ ДАДОСЕ ЗИВОТЕ И ДИЈЕЛОВЕ СВОГ ТИЈЕЛА ,ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПОД. ЗАСТАВОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.МАЛО ВАМ СТО СТЕ УКИНУЛИ ГРБ,ЈИС ВАМ САД СЛУЗИ УМЈЕСТО СТОЛЊАКА,А ГИРИТЕ ОД. ЗЕЉЕ ДА ЈЕ ПОТПУНО УКИНЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

16.06.2024 15:40

Све си у праву Дончићу,све је то иста комунистичка отпадничка и удружена банда,то нису Срби,до јуче хапсили попове и оне који су славили Српску Нову Годину,никад нису били Срби нит ће бити.

Name

Правда123

16.06.2024 16:34

Тај Матијашевић је ЦРНИ ПОСЛУШНИК ВЛАСТ МА КОЈА БИЛА. ЧОВЈЕК ПО МЈЕРИ ГЛОБАЛИСТА, А ЗА ОБИЧНИ НАРОД "ЕГЗИКУТОР" ИЛИ НАРОДСКИ РЕЧЕНО "КАТИЛ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гишке Бистрик

16.06.2024 16:59

Нема за њих Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад крмци занијеме

16.06.2024 22:32

Цуј столњак, ма гуњина је створила цобана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

16.06.2024 23:04

Какав биједник овај матијасевиц,велико слово није заслузио,дно људско!!!

ОДГОВОРИТЕ