"Zastavu Srpske ste upotrijebili umjesto stolnjaka"

Narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta, Radislav Dončić, tvrdi da poslednjih godina u Republici Srpskoj kao pečurke poslije kiše niču profesionalni ,,zaštitnici''  Srpske, koji tu svoju ,,zaštitu'' debelo naplaćuju.

Republika Srpska 16.06.2024 | 14:01
"Zastavu Srpske ste upotrijebili umjesto stolnjaka"

,,Većina njih su u praksi zaštitnici lika i djela ,,velikog vođe'', a koliko im je stalo do Republike Srpske svjedoči fotografija sa pres konferencije samozvanog pokreta ,,Odbrana Srpske''“, smatra Dončić i podsjeća da je njihov lider Darko Matijašević rekao da trebamo stati iza ,,državničke politike'' Milorada Dodika.

,,Država, Matijaševiću, nije Milorad Dodik ali jeste zastava koju ste bezobrazno upotrijebili umjesto stolnjaka'', poručuje Dončić i upozorava da je zakonom  predviđena novčana kazna za takvo  nepoštovanje zastave što bi  Matijašević, kao bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske trebao znati.

,,Pod tom zastavom je, ako ne znaš, a trebao bi, stvorena  Republika Srpska, ali je imala i grb koji je tvoj ,,državnik'' ukinuo, kao što je ukinuo i himnu Republike Srpske, a sada hoće da ukine i Dan Republike Srpske'' podsjeća Dončić i dodaje:

,,Sve to bi trebao znati, Matijaševiću, i poštovati, ali kada vidim ko sjedi pored tebe sve mi je jasno. I tvoj saradnik je, valjda po ugledu na ,,velikog vođu'', u ratu švercovao. Doduše ne namještaj i cigare kao ,,državnik'' već poker aparate zbog čega je 1992. godine izbačen iz MUP-a Srpske. Dolaskom ,,velikog vođe'' na vlast na tenkovima SFOR-a i NATO-a rehabilitovan je i on. Period kada je bio na mjestu načelnika CJB Istočno Sarajevo ostaće zapamćen po zlu, po pretresima srpskih kuća, koje je nažalost u sradnji sa SFOR-om,  vršio MUP Republike Srpske u potrazi na osumnjičenim za navodne ratne zločine. U jednom takvom ,,pretresu'' u Višegradu je ubijen Novica Lukić.''

Dončić je podsjetio i na ,,mrlje u karijeri'' Darka Matijaševića:

,,Nisi se ni ti, Matijaševiću, proslavio kao ministar. Ostaćeš upamćen, jer je za tvog mandata najviše Srba iz Republike Srpske isporučeno Hagu. Nakon ministarske fotelje uskočio si u direktorsku. Sjeti se da si bio predsjednik nadzornog odbora ,,Komgrapa'' beogradske firme čiji je većinski vlasnik bio Slobodan Stanković. Firmu ste, sjećaš li se, Matijaševiću, uništili a stotine radnika poslali na ulicu, čime ste se domogli vrijednih nekretnina (poslovna zgrada na Terazijama u Beogradu, zgrada u Kosovskoj ulici kod Skupšine, nekretnine na Sjevernom bulevaru, zemljište i nekretnine u Železniku, Soko Banji, Obrenovcu...).''

Donćić na kraju zaključuje:

,,Takvi i vama slični ne mogu braniti Republiku Srpsku. Takvi će Republiku Srpsku prodati i izdati. Pokazali ste to braneći ,,državnika'' koji je ukinuo niz nadležnosti Republike Srpske i nastavlja to da radi samo kako bi se dodvorio onima koji su ga doveli na vlast i koji ga  na vlasti drže i danas. Oni koji zastavu Republike Srpske koriste kao podmetač za piće ne brane ni Republiku Srpsku ni Srbe!''

(BN / Foto: Milan Pilipović)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Mika

16.06.2024 14:12

Tako je

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2024 15:10

Sve argumentovano! Branite lopova i dezertera koji je Jasenovačku građu dao Hrvatima? Branite nekoga ko je Milanovića doveo u Derventu da dijeli odlikovanja ustašama za pobijene Srbe. Branite nekoga ko je opustošio RS i mlade stručne rastjerao po svijetu, privredu uništio, itd. Sram vas bilo. Vi ste grupa intresdžija i ništa drugo. Nikakav ugled vi nemate kao ni taj što ga branite.

Name

Idealno

16.06.2024 14:25

E ovo je vec u sami centara! Cista desetka i to 10,00...

ODGOVORITE
Name

Istina

16.06.2024 14:48

9. Januar Dan Republike Srpske, je najvaznije pitanje opstanka Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Borac

16.06.2024 15:06

Matijasević je plaćen od sekte da bude dezurna hodalica po banjalučkim naseljima i okuplja neke borce. Zena mu radi u ministarstvu finansija. Smeće ljudsko. On i Andan i svita sektaska. Fuj bagro

ODGOVORITE
Name

Re Borac

16.06.2024 17:20

Ne razumijem ljude koji se dočepaju bogatsva kroz kriminal i, umjesto da se povuku i uživaju, oni i dalje trče da budu sluge porodice Dodik.

Name

Србо

16.06.2024 15:08

Тај Матијашевић незна двије реченице саставити, баш би воли чути сад шта о њему мисли Дарко Трифуновић , велики стручњак безбједности.

ODGOVORITE
Name

Xy

16.06.2024 15:14

PRISRACI.SRAM VAS BILO TU FALAMITE I PLJUJETE PO ZASTAVI REPUBLIKE SRPSKE.TU ZASTAVU NEBI MI BISNJACI I HRVATI STAVILI UMJESTO STOLNJAKA,A ISTO TAKO SU SIMPATIZERI SNSD NA SKUPOVIMA POD NAZIVOM "GRANICA POSTOJI "NAKON SKUPOVA BACALI ZASTAVE PO NJIVAMA PRI POVRATKU KUCI.SPADATE U GRUPU LJUDI KOJIMA NISTA NIJE SVETO SEM NOVCA.SRAM VAS BILO SVIH ONIH KOJI DADOSE ZIVOTE I DIJELOVE SVOG TIJELA ,ZA REPUBLIKU SRPSKU POD. ZASTAVOM REPUBLIKE SRPSKE.MALO VAM STO STE UKINULI GRB,JIS VAM SAD SLUZI UMJESTO STOLNJAKA,A GIRITE OD. ZELJE DA JE POTPUNO UKINETE.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

16.06.2024 15:40

Sve si u pravu Dončiću,sve je to ista komunistička otpadnička i udružena banda,to nisu Srbi,do juče hapsili popove i one koji su slavili Srpsku Novu Godinu,nikad nisu bili Srbi nit će biti.

Name

Pravda123

16.06.2024 16:34

Taj Matijašević je CRNI POSLUŠNIK VLAST MA KOJA BILA. ČOVJEK PO MJERI GLOBALISTA, A ZA OBIČNI NAROD "EGZIKUTOR" ILI NARODSKI REČENO "KATIL"

ODGOVORITE
Name

Giške Bistrik

16.06.2024 16:59

Nema za njih Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

Kad krmci zanijeme

16.06.2024 22:32

Cuj stolnjak, ma gunjina je stvorila cobana!

ODGOVORITE
Name

Radenko

16.06.2024 23:04

Kakav bijednik ovaj matijasevic,veliko slovo nije zasluzio,dno ljudsko!!!

ODGOVORITE