Мајци која је тукла наставницу одређен притвор

Мајка (32) која је осумњичена да је 13. маја ове године у новобеоградској основној школи "Јован Дучић" напала наставницу свог сина, вређала је и ударала, саслушана је у суботу у просторијама тужилаштва, када је негирала извршење кривичног дела!

Србија 16.06.2024 | 12:25
Мајци која је тукла наставницу одређен притвор

- Мајка детета које похађа ОШ "Јован Дучић" на Новом Београду, незадовољна оценом која је закључена њеном сину, чупала је наставницу за косу, оборила је и лупала јој главу о под, након чега јој је одређено задржавање од 48 часова, да би приликом саслушања у тужилаштву негирала све - незванично сазнаје Курир од извора упознатог са случајем.

Подсећања ради, мајка детета дошла је на отворена врата и питала наставницу биологије зашто је њенон сину закључена двојка, а има просек за тројку, притом, није знала да се сабира и оцена из првог полугодишта, након чега је настала права драма.

- Нећеш нигде више радити, нећеш радити у овој школи, запамтићеш ме, не знаш ти ко сам ја. Побићу ти породицу - викала је мајка детета на наставницу док је чупала за косу и обарала на под. Како сазнајемо, тужилаштво је након саслушања затражило да се осумњиченој којој се на терет стављају кривична дела злостављање и мучење и угрожавање сигурности, одреди притвор до 30 дана.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је да Министарство правде ради на промени законика која подразумева да се напад на особу запослену у образовном систему третира као напади на адвокате.

- Апсолутно осуђујем рушење угледа образовног система, дигнитета и достојанства наставника. Морамо оштрије санкционисати овакве ситуације и више радити на превентиви - рекла је министарка и додала да је разговар са нападнутом наставницом прилично узнемирио.

(Курир / Фото: ПРИНСТЦРЕЕН WОРЛДОФВОЛЛЕY)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мика

16.06.2024 12:32

Коначно!!! Други пут ће добро размислити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрон

16.06.2024 12:53

Знаш ли ти ко сам ја, па удри. Баш смо као друштво пропали, захваљујући властима, због којих је свака шуша дошла на своје. Ми само формално имамо државу, а у ствари захваљујући додикизацији и шешељизацији, лопов није лопов, лажов није лажов, олош није олош ако се огрне државном заставом. На режимским медијима у Србији имамо људе као госте против којих се воде поступци за тешка КД, док се на тим истим медијима ставља мета на чело онима који су против власти. Задруга се сада зове елита. Народ је једини кривац јер је пристао на своје самоуништење. Сада у шестој деценији, након србовања иду у Словенију умјесто да су господа у својој кући. Биће све горе, јер се бахатимо, а немамо чим, нити разлога за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чаруга

16.06.2024 14:01

свака част на коментару слажем се са сваком речи

Name

Брко

16.06.2024 13:22

Можда је наставница заслужила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.06.2024 13:41

Не кењај смраду сендвичарски

Name

Ре

16.06.2024 14:12

Мозда није.

Name

Ре

16.06.2024 14:45

Брко, стид те било. На свом радном мјесту да добије батине од родитеља који није васпитан. Јадно дијете какву мајку има? А ви што подржавате безакоње треба да потражите стручну помоћ!

Name

БОY

16.06.2024 14:07

Красна мајка и онда се питамо одакле насиље код дјеце.Треба њу у прдекану на једно шестомјесечни хлађење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе сваста

16.06.2024 14:08

Није наставница крива,стварно смо пропали као друство нико никог не разуме нити слуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

16.06.2024 14:11

Не оправдавам насиље ,али у систему школства дебело нештимају ствари.требала би већа сарадња бити између школе и родитеља .Из искуства знам да некима наставницима није мјесто у школи.Рад са дјецом је сложен појам ,методе се требају мјењати исто како се у друштву мјењају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

16.06.2024 18:17

Истина је да има свакаквих "просвјетних радника", на залост данас је висе оних који су некомпетентни. Али рјесење није насиље па цак ни дијалог (да су мормални и паметни људи не би се усудили радити тамо гдје им није мјесто). Просто премјестис дијете код другог наставника и ријесис проблем. Ово казем из искуства, церка је имала узасног наставника математике (диплома приватног факултета), дијете би ми изасло математицки неписмено из основне сколе да је нисмо пребацили у друго одјељење. Не мозе се неписменом и необразованом цовјеку доказати да се за петицу дјетету мора објаснити градиво, и провјерити да је то градиво дијете савладало. Малецка редјала петице а код куце није знала да уради домаци, ама бас ни један задатак сама није знала да ријеси. Страсно, и разумијем бијес родитеља али насиљем се такве ствари не могу ријесити

Name

Идеално

16.06.2024 14:30

Један дан ударала и претукла, други дан није јер је све намјестаљка, треци дан јест и сад је ухапсена и у притвору... И де га сад ти знај ста је било и ста је истина...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

16.06.2024 16:37

"Знас ти ко сам ја", то је прица коју слусамо годинама од насих бахатих суградјана. Та реценица је претња, и заслузује прекрсајну пријаву, а за млацење и цупање кривицну. Правда нека цује обе стране, и пресуди. После факса сам био запослен на кратко у Медицинској сколи.Као поцетник и без искуства владао сам ситуацијом. Постовао сам децу и они мене, без цепидлацења сви су добили заслузену оцену. Деца су родитељима пренела прицу о мени, мом раду и понасању, па сам и са родитељима имао врло коректан однос без рузних реци, уз обострано постовање и увазавање. То је посао као сваки други, морате се потрудити, да вам је лепо радити, и да је деци лепо на васем сату. Лепа рец отвара свака врата, а посебно код децице.

ОДГОВОРИТЕ