Majci koja je tukla nastavnicu određen pritvor

Majka (32) koja je osumnjičena da je 13. maja ove godine u novobeogradskoj osnovnoj školi "Jovan Dučić" napala nastavnicu svog sina, vređala je i udarala, saslušana je u subotu u prostorijama tužilaštva, kada je negirala izvršenje krivičnog dela!

Srbija 16.06.2024 | 12:25
Majci koja je tukla nastavnicu određen pritvor

- Majka deteta koje pohađa OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, čupala je nastavnicu za kosu, oborila je i lupala joj glavu o pod, nakon čega joj je određeno zadržavanje od 48 časova, da bi prilikom saslušanja u tužilaštvu negirala sve - nezvanično saznaje Kurir od izvora upoznatog sa slučajem.

Podsećanja radi, majka deteta došla je na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenon sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku, pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta, nakon čega je nastala prava drama.

- Nećeš nigde više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu - vikala je majka deteta na nastavnicu dok je čupala za kosu i obarala na pod. Kako saznajemo, tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo da se osumnjičenoj kojoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, odredi pritvor do 30 dana.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakonika koja podrazumeva da se napad na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu tretira kao napadi na advokate.

- Apsolutno osuđujem rušenje ugleda obrazovnog sistema, digniteta i dostojanstva nastavnika. Moramo oštrije sankcionisati ovakve situacije i više raditi na preventivi - rekla je ministarka i dodala da je razgovar sa napadnutom nastavnicom prilično uznemirio.

(Kurir / Foto: PRINSTCREEN WORLDOFVOLLEY)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Mika

16.06.2024 12:32

Konačno!!! Drugi put će dobro razmisliti.

ODGOVORITE
Name

Dron

16.06.2024 12:53

Znaš li ti ko sam ja, pa udri. Baš smo kao društvo propali, zahvaljujući vlastima, zbog kojih je svaka šuša došla na svoje. Mi samo formalno imamo državu, a u stvari zahvaljujući dodikizaciji i šešeljizaciji, lopov nije lopov, lažov nije lažov, ološ nije ološ ako se ogrne državnom zastavom. Na režimskim medijima u Srbiji imamo ljude kao goste protiv kojih se vode postupci za teška KD, dok se na tim istim medijima stavlja meta na čelo onima koji su protiv vlasti. Zadruga se sada zove elita. Narod je jedini krivac jer je pristao na svoje samouništenje. Sada u šestoj deceniji, nakon srbovanja idu u Sloveniju umjesto da su gospoda u svojoj kući. Biće sve gore, jer se bahatimo, a nemamo čim, niti razloga za to.

ODGOVORITE
Name

čaruga

16.06.2024 14:01

svaka čast na komentaru slažem se sa svakom reči

Name

Brko

16.06.2024 13:22

Možda je nastavnica zaslužila.

ODGOVORITE
Name

Mirko

16.06.2024 13:41

Ne kenjaj smradu sendvičarski

Name

Re

16.06.2024 14:12

Mozda nije.

Name

Re

16.06.2024 14:45

Brko, stid te bilo. Na svom radnom mjestu da dobije batine od roditelja koji nije vaspitan. Jadno dijete kakvu majku ima? A vi što podržavate bezakonje treba da potražite stručnu pomoć!

Name

BOY

16.06.2024 14:07

Krasna majka i onda se pitamo odakle nasilje kod djece.Treba nju u prdekanu na jedno šestomjesečni hlađenje.

ODGOVORITE
Name

Boze svasta

16.06.2024 14:08

Nije nastavnica kriva,stvarno smo propali kao drustvo niko nikog ne razume niti slusa

ODGOVORITE
Name

Xy

16.06.2024 14:11

Ne opravdavam nasilje ,ali u sistemu školstva debelo neštimaju stvari.trebala bi veća saradnja biti između škole i roditelja .Iz iskustva znam da nekima nastavnicima nije mjesto u školi.Rad sa djecom je složen pojam ,metode se trebaju mjenjati isto kako se u društvu mjenjaju.

ODGOVORITE
Name

Poletarac

16.06.2024 18:17

Istina je da ima svakakvih "prosvjetnih radnika", na zalost danas je vise onih koji su nekompetentni. Ali rjesenje nije nasilje pa cak ni dijalog (da su mormalni i pametni ljudi ne bi se usudili raditi tamo gdje im nije mjesto). Prosto premjestis dijete kod drugog nastavnika i rijesis problem. Ovo kazem iz iskustva, cerka je imala uzasnog nastavnika matematike (diploma privatnog fakulteta), dijete bi mi izaslo matematicki nepismeno iz osnovne skole da je nismo prebacili u drugo odjeljenje. Ne moze se nepismenom i neobrazovanom covjeku dokazati da se za peticu djetetu mora objasniti gradivo, i provjeriti da je to gradivo dijete savladalo. Malecka redjala petice a kod kuce nije znala da uradi domaci, ama bas ni jedan zadatak sama nije znala da rijesi. Strasno, i razumijem bijes roditelja ali nasiljem se takve stvari ne mogu rijesiti

Name

Idealno

16.06.2024 14:30

Jedan dan udarala i pretukla, drugi dan nije jer je sve namjestaljka, treci dan jest i sad je uhapsena i u pritvoru... I de ga sad ti znaj sta je bilo i sta je istina...?

ODGOVORITE
Name

Miroslav

16.06.2024 16:37

"Znas ti ko sam ja", to je prica koju slusamo godinama od nasih bahatih sugradjana. Ta recenica je pretnja, i zasluzuje prekrsajnu prijavu, a za mlacenje i cupanje krivicnu. Pravda neka cuje obe strane, i presudi. Posle faksa sam bio zaposlen na kratko u Medicinskoj skoli.Kao pocetnik i bez iskustva vladao sam situacijom. Postovao sam decu i oni mene, bez cepidlacenja svi su dobili zasluzenu ocenu. Deca su roditeljima prenela pricu o meni, mom radu i ponasanju, pa sam i sa roditeljima imao vrlo korektan odnos bez ruznih reci, uz obostrano postovanje i uvazavanje. To je posao kao svaki drugi, morate se potruditi, da vam je lepo raditi, i da je deci lepo na vasem satu. Lepa rec otvara svaka vrata, a posebno kod decice.

ODGOVORITE