Трифуновић игра Легију, а Грабеж глуми Чеду у Сабљи

Вест да серија "Сабља" ускоро почиње с емитовањем пробудила је сећања на догађаје касних 90-их и почетком 2000-их. Овај политички трилер од осам епизода бави се убиством премијера Зорана Ђинђића, као и догађајима пре и после 12. марта 2003. године.

Магазин 13.02.2024 | 18:00
Трифуновић игра Легију, а Грабеж глуми Чеду у Сабљи

Многи од јунака серије засновани су на стварним личностима. У главним улогама гледамо Драгана Мићановића као премијера Зорана Ђинђића, Милицу Гојковић као новинарку Даницу Мандић, Љубомира Бандовића као полицајца Бориса Ракића и Лазара Тасића као Уроша Ристића.

Глумачка подела серије "Сабља" увелико се коментарише, а многима је посебно занимљива чињеница да Сергеј Трифуновић тумачи Милорада Улемека Легију. Ипак, велику пажњу привукао је и глумац Марко Грабеж који ће у овом остварењу тумачити лик Чедомира Јовановића, једног од најмлађих политичара Србије у то време.

Ко је Марко Грабеж?

Марко Грабеж је каријеру почео играјући у више кратких филмова. 

Прву значајну улогу остварио је у филму "Бранио сам Младу Босну", а затим и истоименој телевизијској серији где је тумачио лик Недељка Чабриновића. Касније је имао мању улогу у филму "Отаџбина". Раст популарности донела му је улога инспектора Божидара Зечевића у другој сезони серије "Сенке над Балканом", док је кроз филм "Нечиста крв - грех предака" и сродну телевизијску серију тумачио лик Ефенди Мите.

У филму "Усековање" појављује се као Душан, старији брат главног јунака чији лик тумачи Павле Менсур. Припала му је главна мушка улога у остварењу редитељке Маје Милош, "Пукотина у леду", док сви нестрпљиво чекају да га гледају у серији "Сабља".

(мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

13.02.2024 18:36

Шта и о чему имате снимати. Све је то скоро било и све се зна.

ОДГОВОРИТЕ