Авион се срушио у мочвару међу алигаторе и змије!

Пилот са Флориде који је са својим авионом пао у мочвару Еверглејдс спашен је након што је сатима чекао на крилу свог авиона, који је био напола потопљен у мочварној води препуној алигатора и змија.

Занимљивости 02.11.2023 | 15:28
Авион се срушио у мочвару међу алигаторе и змије!

Пилот са Флориде провео је више од шест сати држец́и се за део олупине – авионско крило свог малог авиона након што се срушио у мочвару Евергладес препуној алигатора и змија у уторак рано ујутро, саопштиле су спасилачке екипе.

Неидентификовани пилот је срушио и приземљио једномоторну Цесну Скихавк у удаљеном делу Еверлејдса у близини језера Мајами око 4 сата ујутро, око сат времена након што је полетео са језера Окичоби.

Путања на веб локацији Флигхт Аваре показала је да се авион изненада спустио са висине од око 2000 стопа, пре него што је на тренутак повратио висину, а затим заронио у спирално у мочвару.

Тек око 10 сати ујутру су власти упозорене од стране Центра за обуку пилота на несрец́у те су службе спасавања кренуле у организацију акцију спасавања.

“Област у којој се налазио била је тешко доступна ваздушним чамцима“, рекао је капетан ватрогасне службе Мајамија Дејд Енди Борхес за НБЦ 6 Јужна Флорида, објашњавајуц́и да су изабрали да пошаљу хеликоптер да спасу пилота.

Када су спасиоци стигли, затекли су пилота без мајице и како стоји на крилима разбијеног авиона. Нога му је била умотана у импровизовани подвезак, који је изгледа направио од своје кошуље.

Згужвани труп авиона био је потопљен под смеђу моћварну воду

шеф ватрогасне службе Борхес је рекао медијимна да је био тамо од четири ујутру, заједно са алигаторима,комарцима као и змијама и са свим осталим дивљим животињама које су тамо, те је изгледао мало дехидрирано. Дакле, веома смо срец́ни што смо га видели, преноси сајт неw yорк пост

Лебдец́и изнад олупине, спасилац је спуштен из хеликоптера уз помоц́ појаса, а пилот је подигнут на сигурно.

“Моц́и да наизглед одеш са само повредом ноге након што је спустио авион у Еверглејдс густом четком је невероватан подвиг сам по себи“, рекао је шеф ватрогасне службе Бровард шерифа Мајкл Кејн за ЦБС Мајами. “Веома смо захвални што је добро.”

Пилот је са лакшим повредама превезен у болницу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар