Avion se srušio u močvaru među aligatore i zmije!

Pilot sa Floride koji je sa svojim avionom pao u močvaru Everglejds spašen je nakon što je satima čekao na krilu svog aviona, koji je bio napola potopljen u močvarnoj vodi prepunoj aligatora i zmija.

Zanimljivosti 02.11.2023 | 15:28
Avion se srušio u močvaru među aligatore i zmije!

Pilot sa Floride proveo je više od šest sati držeći se za deo olupine – avionsko krilo svog malog aviona nakon što se srušio u močvaru Everglades prepunoj aligatora i zmija u utorak rano ujutro, saopštile su spasilačke ekipe.

Neidentifikovani pilot je srušio i prizemljio jednomotornu Cesnu Skihavk u udaljenom delu Everlejdsa u blizini jezera Majami oko 4 sata ujutro, oko sat vremena nakon što je poleteo sa jezera Okičobi.

Putanja na veb lokaciji Flight Avare pokazala je da se avion iznenada spustio sa visine od oko 2000 stopa, pre nego što je na trenutak povratio visinu, a zatim zaronio u spiralno u močvaru.

Tek oko 10 sati ujutru su vlasti upozorene od strane Centra za obuku pilota na nesreću te su službe spasavanja krenule u organizaciju akciju spasavanja.

“Oblast u kojoj se nalazio bila je teško dostupna vazdušnim čamcima“, rekao je kapetan vatrogasne službe Majamija Dejd Endi Borhes za NBC 6 Južna Florida, objašnjavajući da su izabrali da pošalju helikopter da spasu pilota.

Kada su spasioci stigli, zatekli su pilota bez majice i kako stoji na krilima razbijenog aviona. Noga mu je bila umotana u improvizovani podvezak, koji je izgleda napravio od svoje košulje.

Zgužvani trup aviona bio je potopljen pod smeđu moćvarnu vodu

šef vatrogasne službe Borhes je rekao medijimna da je bio tamo od četiri ujutru, zajedno sa aligatorima,komarcima kao i zmijama i sa svim ostalim divljim životinjama koje su tamo, te je izgledao malo dehidrirano. Dakle, veoma smo srećni što smo ga videli, prenosi sajt new york post

Lebdeći iznad olupine, spasilac je spušten iz helikoptera uz pomoć pojasa, a pilot je podignut na sigurno.

“Moći da naizgled odeš sa samo povredom noge nakon što je spustio avion u Everglejds gustom četkom je neverovatan podvig sam po sebi“, rekao je šef vatrogasne službe Brovard šerifa Majkl Kejn za CBS Majami. “Veoma smo zahvalni što je dobro.”

Pilot je sa lakšim povredama prevezen u bolnicu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar