Љековита својства ђумбира

Ђумбир је најпознатији као зачин у многим културама и земљама. Осим тога, има и лековиту сврху јер позитивно утиче на здравље. Ево како вам може помоћи код ваших здравствених проблема.

Здравље 23.04.2019 | 09:22
Љековита својства ђумбира
Помаже у превенцији рака

Ђумбир може помоћи у превенцији рака због органских једињења као што је гингерол. Он поседује противупална својства и смањује ризик од рака дебелог црева. Осим тога, може помоћи у спречавању рака јајника код жена.

За здравије срце

Ђумбир може смањити ризик од згрушавања крви, смањити холестерол и помоћи при одржавању здравог нивоа шећера у крви.

Смањује болове у мишићима и ублажава менструалне грчеве

Након вежбања ђумбир ће вам помоћи да смањите болове у мишићима и менструалне грчеве. Претпоставља се да су разлог томе противупални састојци које ђумбир има у себи.

Спасава од мучнина

Истраживања су показала да ђумбир помаже код ублажавања мучнина повезаних с трудноћом, вирозом и последицама хемотерапије.

Лечи грип и прехладу

Чај од ђумбира подстиче знојење за време прехладе и грипа, што доводи до загревања тела изнутра. Осим тога, у хладним данима добро ће вам доћи врућ чај од ђумбира.

Повећава сексуалну активност

Ђумбир је познат и као афродизијак који повећава жељу за сексом и побољшава сексуалну активност. Мирис ђумбира утиче на привлачност и успостављање сексуалне напетости.

Б 92
фото:интернет

 
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар